Ove predivne boje su preplavile modne piste i baš one će vladati u novoj sezoni!

by | avgust 29, 2016
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Iako leto još uvek traje i sezona sniženja je u punom jeku, high street brendovi uveliko pune police odećom i modnim dodacima koji će se nositi ove jeseni, tako da konačno, nakon svetskih Nedelja mode možete videti glavne trendove za narednu sezonu i kod nas.

Osim it komada veliku ulogu za trendi Autfit igraju i boje koje će vladati. A za njih je zaslužan, kao i svake godine, Pantone institut, koji je poznat po svom Pantone Matching sistemu. Osim što izabere glavnu boju godine, ovaj institut dva puta godišnje predstavi listu od 10 boja koje će biti aktuelne ne samo u modnom već i u beauty svetu.

Pročitajte i…  Revolucionarni modni izumi Koko Šanel bez kojih danas ne možemo da zamislimo život!

Sudeći prema Pantone institutu narednu jesen i zimu obeležiće želja za spokojem, snagom i samopouzdanjem koje nalazimo u plavim tonovima, a slede ih veseli zemljani i optimistični izlivi živih boja. Čitava paleta predstavlja borbu protiv turbulentnog i stresnog savremenog života, sa ciljem da unese u njega malo ravnoteže i spokoja.

Riverside, kodna nijansa 17-4028 – Odsustvo plavih tonova prošlih sezona dovelo da oni imaju značajnu ulogu ove godine. Negde između ozbiljne teget i intenzivne kobalt plave izdovojila se ova jaka i umirujuća nijansa, koja nam daje samopouzdanje i stabilnost uz istovremenu dozu misterije. Iako je ovo hladna boja ona svaki stajling pretvara u sofisticirani i graciozni, te je idealna kako za monohromatski look tako i za color block outfite u kombinaciji sa žutom, belom, sivom i zelenom. Riverside se našla u kolekcijama za jesen mnogih modnih kuća kao što su Céline, H&M, Ellery, Issey Miyake, Rag & Bone, Trussardi, Sonia Rykiel, Michael Kors, Zac Posen, Trussardi.

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Pročitajte i… Ovo je najpoželjnija torba za jesen i fenomenalna je!

Airy Blue, kodna nijansa 14-4122 – Za razliku od Riverside koju odlikuje mir i stabilnost ova nijansa donosi lakoću i osećaj slobode. Zahvaljujući ovim karakteristikama možete je nositi i u elegantnim kombinacijama, kao i u dnevnim, kežual autfitima jer će uneti vedrinu u svaki jesenji look. Najbolje se slaže sa bojama Lush Meadow, Taupe i Dusty Cedar, kao inspiracija neka vam posluže kolekcije Oscar de La Renta, Fendi, MSGM, Sonia Rykiel, Elie Saab.

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Pročitajte i..Ove kreacije će se dugo pamtiti, ali ne po dobru… Modne KATASTROFE sa MTV nagrada

Sharkskin, kodna nijansa 17-3914 – Siva je uvek prisutna u kolekcijama za jesen/zimu, a sada je na red došla tzv. koža ajkule. Ovo je najneutralnija boja ove palete te se zbog toga odlično slaže i sa toplim i sa hladnim tonovima, a mogli smo je videti na Michael Kors, Marissa Webb, Valentino, Zac Posen, Christopher Kane, Creatures of the Wind, Balenciaga revijama.

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Aurora Red, kodna nijansa 18-1550 – Topla i senzualna crvena nijansa koja simbolizuje poverenje i dinamiku. Ona će učiniti da se osećate sjajno – seksi, a elegantno. Osim na odeći može se vrlo lako naći i u vašem make upu, a najbolje se slaže sa crnom, belom, smaragdno zelenom i sivom. U svojim jesenjim kolekcijama uvrstili su je Haider Ackermann, Akris, Derek Lam, Louis Vuitton, DKNY, Alberta Ferretti, Blumarine, Gucci, Saint Laurent.

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Warm Taupe, kodna nijansa 16-1318 – Prema Pantone institutu ovo je najbiliža boja nude nijansi. Topla, kremasta nijansa poput kafe sa mlekom deluje umirujuće. Zbog svoje fleksibilnosti odlično se slaže sa ostalim bojama sa spiska, te sam sigurna da će svaka od nas naći bar jedan omiljeni Warm Taupe komad. Ovu nijansu predstavili su Chanel, Derek Lam, Max Mara, Ralph Lauren, Valentino, Nina Ricci.

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Dusty Cedar, kodna nijansa 18-1630 – Prigušena ružičasta sa elementima crvene preuzela je ulogu koju je tokom toplijih dana nosila Rose Quartz. Donosi nam osećaj topline i opuštanja. Ova nijansa oduševila je mnoge dizajnere pa se našla u kolekcijama svetski poznatih modni kuća poput Costume National, Paul Smith, Ermanno Scervino, Fausto Puglisi, Issey Miyake.

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Lush Meadow, kodna nijansa 18-5845 – Oličenje žive prirode koja će nas podsećati na lepše dane kada stignu jesenje kiše. Bez obzira da li izaberete monohromatski outfit ili “začinite” svoj stajling aksesoarom u ovoj bogatoj i elegantnoj boji, jedno je sigirno dobićete prefinjeni i moderni izgled. Prelepa nijansa zelene osvojila modne piste na Marni, Iceberg, Tory Burch, Martin Grant, Roland Mouret, Monique Lhuillier, Gucci i Barbara Bui revijama.

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Spicy Mustard, kodna nijansa 14-0952 – Topla i osvežavajuća nijansa u suprotnosti je sa drugim bojama iz jesenje palete. Ona nosi u sebi dozu egzotike te je pravi izbor za sumorne jesenje dane, a ako je monohromatski look previše za vas, osvežite stajling zanimljivim detaljima u ovoj boji. Kako poneti nebičnu boju senfa pokazali su nam Chloé, Moschino, Arthur Arbesser, Emilio Pucci, Roberto Cavalli, Rodarte, Max Mara, Valentino.

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Potter’s Clay, kodna nijansa 14-0952 – Prava asocijacija prirode u jesen pruža ravnotežu u ovom spektru boja. Da bi došla da punog izražaja kombinujte je sa zemljanim nijansama poput braon i narandžaste, a kao inspiracija neka vam posluže kolekcije Givenchy, Isabel Marant, Tibi, 3.1 Phillip Lim, Trussardi.

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Bodacious, kodna nijansa 17-3240 – Sveža i mladalačka, ova nijansa je neobičan izbor za jesenju paletu. Donosi osećaj topline i budi u nama pomalo zaboravljenu dečju stranu. Uspešno koketira i u make upu, a savršena je za hrabre dame koje vole živopisne kombinacije boja. Bodacious je favorit Oscara de la Rente, Topshop Unique, Chanela, Zang Toia i mnogih drugih.

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Koja boja je vaš favorit?

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: