Sa modnih pista stižu nam savršene cipele. Spremne za ljubav na prvi pogled?

by | oktobar 31, 2016
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Ako pitate bilo koju ženu šta najviše voli da kupuje sigurna sam da će odgovoriti – cipele. Od nastanka prvih modela pre nove ere, potreba za njima ne prestaje. One, danas, ne služe samo za zaštitu stopala, već oslikavaju stil jedne dame i njen smisao za modu. Uvek postoji mesta u ormaru za još jedan par i uvek će se pronaći način za kupovinu novog makar to dovelo vašu platnu karticu u crvenu zonu.

Glavni “krivci” za ovu našu ljubav jesu kreatori koji nam svake sezone donose nove modele i različite stilske transformacije već postojećih, pa se javlja večito pitanje u koji komad uložiti novac. Šta je ove jeseni i zime na modnom meniju kada je u pitanju obuća otkrijte u nastavku teksta.

1. Pripremite platforme za jesen

70-ih godina prošlog veka Fred Slatten, dizajner cipela, kreirao je prve cipele sa platformom. Više od 20 godina ove vrtoglavo visoke potpetice, često ukrašene kristalima raznih boja, imale su brojne fanove. Nosili su ih Sonny i Cher, Diana Ross, Gene Simmons, Nancy Sinatra, Lana Turner dok je Elton John čak kupio svaki par cipela koje je Slatten ikada napravio.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Na modnu scenu vratile su ih Spice Girls 90-ih godina, ali su potrajale koliko i sam bend. 2015. doživele su veliki povratak, a ove sezone nastavljaju svoj modni ples, u izuzetno visokim modelima na kojima je gotovo nemoguće hodati. Marc Jacobs i Balenciaga predlažu čizme u raznim bojama, Maison Margiela kraće verzije sa dizajniranom petom, dok Rochas nudi sandale koje se odlično slažu sa neobičnim trendom – debelim čarapama.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

2. Otkrijte negovane pete

Iako ove sezone i dalje vlada trend nošenja sadala i debelih čarapa koji mnoge dame smatraju pogrešnim, modni kreatori su otišli korak dalje. Umesto otkrivenih prstiju, u prvi plan istaknite negovana stopala. Upravo ovaj trend na čizmama mogle smo da videmo u Cushnie et Ochs, Alexander Wang, Aquilano Rimondi, Prada kolekcijama.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

3. Krneni i perjani detalji

Hladne dane ne možemo da zamislimo bez toplog krzna. Osim raskošnih šalova i bundi od prirodnog i veštačkog krzna, ove jeseni i zime aktuelna je obuća ukrašena ovim detaljem. Nakon pom – pom sandala koje smo obožavale tokom leta, Dolce & Gabbana su lansirali elegantne cipele sa slatkim ukrasom, BCBG Max Azria krznom je obložio blok petu, dok su Salvatore Ferragamo i Zero + Maria Cornejo samo prednji deo elegantnih cipela, odnosno mokasina presvukli krznom. Da biste bile šik u svakom trenutku tu su Baja East obične papuče nadograđene krznenim detaljima.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Smele cure umesto krzna mogu da ponesu perjanu “obuću”. Christopher Kane i Alexander McQueen dodali su raskošno pero u bisernoj i intenzivnoj nijansi, dok za lak korak poput pera Marques’Almeida je “mule” papuče prekrio žutim paperjem.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Pročitajte i… Skupi dizajnerski komadi dobili su povoljne hight street verzije i savršene su!


4. Nežni dodir pliša

Osim čipke, pliš važi za jedan od najluksuznijih materijala koji i obični outfit pretvara u kombinaciju vrednu pažnje. Zahvaljujući sofisticiranosti koju pruža a istovremeno i udobnosti ova mekana tkanina vlada ove sezone modnom scenom. Osim odeće od pliša modni kreatori su u svoje kolekcije za jesen/zimu 2016/17. uvrstili i obuću. Jenny Packham. Etro i 3.1 Phillip Lim donose nam osećaj topline u zemljanim nijansama, Dries van Noten predlaže zavodljivu ljubičastu, dok je modna kuća Erdem svoje čizmice ukrasila mašnama od pliša.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images/Cover images

Pravi eye-catcher donosi nam Fendi u vidu color-blocking polusandala sa kraljevsko plavom štiklom, koja će, sigurna sam, postati omiljeni komad mnogih trendseterki. Za romantične cure pravi izbor jesu plišane sandale koje smo mogli da vidimo na Valentino i Alberta Ferretti revijama.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

5. Što duže to bolje

Bile su must have komad prošle zime, a trend nastavljaju i ove. Međutim, tek kada je Taylor Swift prošetala Aquazzura model od pliša, čizme iznad kolena postale su tiha patnja svih dama sa stilom. U njima su sadržana čak tri glavna trenda – pliš, Aurora Red koju je Pantone institut uvrstio u top 10 boja i, naravno, dužina do butina. Pored čuvenog italijanskog brenda i Anna Sui je lansirala plišane čizme ali u plavim nijansama. Puderasti tonovi našli su se u Balmain i Vetements kolekcijama, dok je modna kuća Fendi dodala nežne karnere na svoje verzije.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Spoj gotike i čipke pruža nam Philosophy, a ako želite klasičnu crnu čizmu sa zanimljivom drvenom petom onda je za vas Boss model.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

6. Statement cipele

Klasične potpetice sa oštrim vrhom u crnoj i nude boji sjajna su dopuna svakog outfita. Ne samo da se odlično kombinuju uz sve boje već ih možete nositi bez obzira na godišnje doba. Međutim, pored klasičnih, svaka žena treba da ima jedan model koji svojim dizajnom i printom izražava njenu ličnost. Upravo takve statement cipele ne samo da će “osvežiti” svaki stajling već će vas izdvajati od ostalih. Bajkovite i neobičnog oblika savršene su za svečane prilike, dok ih smele devojke mogu nositi u svakodnevnom autfitu kada žele da istaknu svoju ekscentričnu stranu. Najveći izbor maštovitih modela poput Pepeljuginih cipela, cvetnih čizmica, štikli koje podsećaju na luksuzne lustere mogle smo da videmo na Dolce & Gabbana reviji.

Foto: Guliver/Getty images/Cover images

Foto: Guliver/Getty images/Cover images

Inspirisan uvek aktuelnim animal printom, Gucci je predstavio cipelu koja podseća na zebru, J.W. Anderson model u vidu šarene ptice, a ako izaberete Miu Miu potpetice sva pažnja biće usmerena upravo na njih jer predstavljaju prava remek dela.

Pročitajte i… Ne, nikada nećemo odustati od džinsa! Teksas trendovi koje nosimo ove jeseni

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: