Šta predlažu high street brendovi za ovo proleće?

by | mart 14, 2016
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Iako nas kišoviti dani više podsećaju na kasnu jesen, proleće nam lagano kuca na vrata i sa sobom donosi nove trendove. Nakon što smo propratile revije poznatih modnih kuća, vreme je da vidimo šta su nam high street brendovi spremili za proleće 2016.

Foto: PR

Foto: PR

Zara za svačiji ukus

Poznati brend nikada nije doneo ovoliko raznolikih komada, pa mogu slobodno reći da će svaka dama moći da pronađe ono što odgovara njenom modnom ukusu kao i trendu koji želi da neguje tokom toplih dana. Kako su prugice uvek u trendu, ni ova sezona neće biti izuzetak pa zato Zara za sveži početak predlaže upravo haljine koje nas podsećaju na modele Ralph Lauren i Rosie Assoulin. Vertikalne ili horizontalne tanke prugice našle su se i na košuljama i suknjama koje su idealne za poslovni look.

Foto: PR

Foto: PR

Prozračni lepršavi materijali i cvetni uzorci oduševiće sve ljubiteljke boho stila, dok će vas aktuelne slip haljine sofisticiranog kroja i nežnih pastelnih nijansi pretvoriti u savremenu princezu. Ako romantiku želite da predstavite na sasvim nov način, birajte satenske bomber jakne ukrašene vezom ili pak odela u pidžama stilu koji već uveliko šetaju poznate dame i trendseterke širom sveta.

Foto: PR

Foto: PR

Kolekcija za proleće donosi nam novost, jer je Zara po prvi put lansirala deo namenjen sportskoj garderobi. Pod sloganom Feel Good predlaže nam odlične autfite za trčanje, jogu i pilates. Udobni a istovremeno šik, svi komadi su izrađeni od visoko kvalitetnog materijala koji dopušta koži da diše i sprečava mrlje od znojenja.

Šta predlažu H&M, Mango, i Springfield pogledajte na sledećim stranama…

4-zara-prolece-16

Boho glamur ili klasična elegancija – H&M vam nudi izbor

Za važne poslovne uspehe veoma je bitan utisak koji ostavljamo na klijente. Zato je čuveni švedski brend ovo proleće obeležio poslovnim komadima. U skladu sa vladajućim trendovima kolekcija Sharp Romance nudi osvežavajuće modne kombinacije za skladan business autfit.

Foto: PR

Foto: PR

Klasični bež mantili, elegantni kombinezoni, čipkane suknje, topovi ukrašeni volanima, bluze sa pussy bow mašnom, pantalone ravnog kroja, kao i neophodni aksesoari za savršen poslovni stajling koji vrlo lako možete poneti i u večernjem izlasku.

Foto: PR

Foto: PR

Ako više preferirate kežual street style, oduševiće vas drugi deo H&M kolekcije pod nazivom Festival Girl. Lepršave haljine veselih boja, maksi suknje sa volanima, komadi ukrašeni resicama i etno printom gađaju pravo u srca boho devojaka. Posebnu pažnju privukle su bluze sa spuštenim ramenima koje podsećaju na prolećni povetarac, a akcenat stavljaju na nežna i lepo izvajana ramena.

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

Ne morate da čekate muzičke festivale, jer ovakvim komadima privućićete pažnju okoline gde god se pojavite.

Foto: PR

Foto: PR

Trendi minimalizam na Mango način

Kao što i sam naziv kampanje kaže, Soft Minimal, ovog proleća očekuje nas sofisticirani minimalizam. Delikatna mešavina pletiva i čipke spaja naizgled nespojive komade – nežne haljine i topove u stilu 90-ih sa klasičnim odelima muškog kroja. Svi komadi dolaze samo u crnoj i beloj boji, koji pružaju savršen kontrast jarkim bojama pozadine u reklamnoj kampanji.

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

Nakon Kendal Džener, u glavnoj ulozi kampanje našla se još jedna poznata manekenka. Reč je o prelepoj Kineskinji Liu Ven, mnogima poznata kao prvi model iz Istočne Azije koji je učestvovao na prestižnoj reviji Victoria’s Secret.

Foto: PR

Foto: PR

Neka vaša graderoba procveta sa Springfieldom

Paralelno sa drugim modnim brendovima koji nam ubrzano predstavljaju svoje prolećne kolekcije, „oglasio“ se i Springfield, koji je u sklopu editorijala lansirao vlastite adute ženske garderobe za predstojeće mesece. Za razliku od monohromatskog looka koji nudi Mango, ovde je sve procvetalo, a osvežavajuća paleta boja donosi mladalačko raspoloženje. Cvetne haljine obogaćene ružičastom nijansom u kombinaciji sa laganim parkama osvežiće vaš kežual stajling, džemperi sa natpisima i isprane farmerice idealne su za rano proleće, dok majice u mornarskom stilu obavezan su deo garderobe svake devojke. Osim komada za kežual look, tu su i elegantna kimona inspirisana modom 70-ih, bluze i košulja sa čipkom, kao i kratke ležerne jakne koje će „razbiti“ zimsko sivilo u vašem poslovnom autfitu.

Foto: PR

Foto: PR

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: