FIT&FOOD recepti za 4 dijetalne zelene čorbe

by | jul 20, 2015
Autorka: Daniela Stamenković, web urednik

Autorka: Daniela Stamenković, web urednik

Čorbe od povrća odličan su izbor za obrok u bilo koje doba dana. Zdrave su, ukusne, niskokalorične, u sebi sadrže vlakna i vitamine, prave se bez zaprške, belog brašna, mlečnih proizvoda i šećera – jednom rečju jelo koje bi trebalo svakodnevno da je na meniju. Ovo su recepti za 4 meni omiljene zelene čorbe, kombinacija ima mnogo, svoju mežete kreirati sami ali izbegavajte popularno nazvane – 4 ”bele smrti” (so, brašno, šećer i mleko ili mast, neko će se opredeliti za jedno od ova dva, moje lično mišljenje je da su to mleko i mlečni proizvodi jer sadrže štetne zaslađivače).

Foto: Freedigitalphotos.net

Foto: Freedigitalphotos.net

Čorba od brokolija

Sastojci:
– 800 g brokolija
– 1 glavica luka
– 2 čena belog luka
– 100 g belog krompira
– začini
– kokosovo (bademovo) mleko

Priprema:
– Operite brokoli i odvojte cvetove.
– Kratko, svega nekoliko minuta kuvajte cvetove i tu vodu nemojte baciti.
– Krompir posebno skuvajte i umutite u blenderu zajedno s brokoljem.
– Na malo kokosovog (maslinovog) ulja propržite sitno seckani crni i beli luk.
– Dodajte izblendani brokoli i krompir, prelijte vodom od kuvanog brokolija, posolite, pobiberite i dodajte začine po ukusu (kod mene je to peršun i bosiljak).
– Ukoliko voli malko slađi ukus čorbe, možete dodati malo bademovog (kokosovog) mleka na uštrb vode.

Još recepata možete pročitati OVDE.

Tagovi: