Top 5 preparata za negu kose u letnjim danima!

by | jun 23, 2015
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Frizer: Bogdana Pjevac

Frizer: Bogdana Pjevac

Ukoliko se kosa previše izlaže suncu bez adekvatne nege i zaštite, ubrzo postaje lomljiva i gubi svoju elastičnost i sjaj. Dakle, ukoliko želite lepu i negovanu kosu tokom leta morate uložiti malo dodatnog truda kako biste je zaštititi od štetnog uticaja sunca, te joj pružili odgovarajuću negu. Ovde donosimo nekoliko saveta za održavanje i negu kose u letnjim mesecima:

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

1. Revlonissimo 45 Days 2 in 1 šampon i kondicioner
Vreme između dva farbanja se produžilo! Zašto biste koristile šampon od kog vaša boja bledi, kada možete da izaberete onaj koji pojačava njen intenzitet? Preporučujemo vam najnoviji šampon za kosu sa kondicionerom bez sulfata. Faktori poput pranja, izlaganje UVA/UVB zracima i toploti čine da boja postepeno bledi. Revlonissimo 45 dana 2u1 šampon & kondicioner je blagi šampon bez sulfata koji neguje i hrani kosu, boreći se protiv isušivanja i lomljivosti uobičajenih kod bojene kose. Uživajte u predivnom mirisu brusnice i kroz svako pranje vraćajte boju i sjaj vašoj kosi! Dostupan je po ceni 1.600 din u salonu.

Foto: Boba  frizerski salon

Foto: Boba frizerski salon

2. NUTRI COLOR CRÈME

Često pranje kose dovodi do gubitka intenziteta boje, kao i spoljašnji faktori poput sunca, odnosno UV zraka, koji utiču na njeno brže ispiranje i gubljenje sjaja. Nutri kolor krema je inovativna kremasta formula sa voćnim AHA kiselinama i visokom koncentracijom pigmenata koja vraćaju vlažnost, boju i sjaj kosi. Idealna je za održavanje boje između odlazaka kod frizera! Interesantno je da ovom kremom možete osvežavati celu dužinu kose, ali i nijansirati pojedine delove kao, na primer, šiške. Na prethodno plavoj (izblajhanoj) podlozi, nutri kremom dobijamo sjajne roze, ljubičaste, sive nijanse koje su hit ove godine. Za one smelije koji prate trendove “sede kose“ ovo je omiljeni proizvod kojim dobijaju ovaj efekat. Za maksimalne rezultate uz Nutri color crème preporučujemo korišćenje Revlonissimo 45 Days 2in1 Shampoo and Conditioner! Ovi proizvodi dostupni sup o ceni od 1.299 dinara.

Kliknite za nastavak teksta.

Foto: Boba  frizerski salon

Foto: Boba frizerski salon

3. Uniq in One (10 in 1) šampon i tretman
Proizvodi koji definitivno zaslužuju da se nađu u top 5 preparata!
Oba preparata imaju kondicinirajuće dejstvo i udruženi su najbolji za ispravljanje kose.
Šampom Uniq in One je bez sulfata, blag, temeljno čisti teme i kosu. Koristi se pre zaštitnog balzama – tretmana.
Tretman je kremaste strukture nalik balzamu, nanosi se na 10 cm od korena ka krajevima. Kosa je nakon peglanja, feniranja ili sušenja savršeno zaštićena. Rezultat je meka, rastresita kosa, bez lepljivog osećaja kao kod ostalih preparata za zaštitu od toplote!
Njegova uloga se ogleda u sledećem:
1. Obnavlja oštećenu kosu
2. Kontroliše sjaj i kovrdžanje kose
3. Termalna zaštita
4. Pruža svilenkasti osećaj i mekoću
5. Zaštita bojene kose od UVA i UVB filtera
6. Lakše raščešljavanje i peglanje kose
7. Neverovatna razmršenost kose
8. Dugotrajna frizura
9. Zaštita na krajevima
10. Daje kosi volumen

Preparati se proizvode u dve verzije. Crvena i bela “kokos” varijanta! Za maksimalne rezultate preporučujemo korišćenje šampona i balzama Uniq in One zajedno po ceni od 1.799din.

Foto: Boba  frizerski salon

Foto: Boba frizerski salon

4. Orofluido šampon i maska za kosu
Dovoljno je reći Orofluido. Spoj tri najkvalitetnija ulja čine već dobro poznatu „zlatnu“ kolekciju Revlona. Izuzetna formula koja naglašava lepotu vaše kose uz nezamenljivi miris ćilibara i vanile.
Sastav preparata:
* Arganovo ulje – tečno zlato iz pustinje. Dobija se iz semena voćke Argania Spinosa, bogato je vitaminom E i esencijalnim uljima zaduženim za jačanje kose iz neverovatan sjaj.
* Uje ciperusa – biljka koja se preko 4.000 godina uzgaja u Egiptu, bogata je masnim kiselinama i zaštitinicima od slobodnih radikala, tokoferolom. Čini kosu fleksibilnom i glatkom, dajući joj volumen i mekoću.
* Laneno ulje – seme lana je izvor dragocenog ulja koje zaglađuje i zatvara kutikulu, olakšava feniranje i stilizovanje kose. Rezultat je kosa spektakularnog sjaja!
Izdvajamo šampon i masku.
* Orofluido šampon čisti kosu i teme, hrani je, dajući joj lepršavost i bujnost.
* Orofluido maska je pravi hidrantni tretman za lepotu vaše kose. Koristi se nakon Orofludo šampona. Ravnomerno ga rasporedite po vlažnoj kosi, ostavite da deluje oko 5 minuta i isperite. Koristite ga prilikom svakog pranja. Napominjemo da je šampon dostupan po ceni od 1.499din, a maska je 2.049 dinara.

Komentari: Boba modni frizer, Marina i Bogdana Pjevac 063/ 77 88 653, 063/158 76 76
www.facebook.com/boba.modnifrizer

Tagovi: