Iz ugla fashion blogerke: Mini suknja je uvek u modi

by | jun 17, 2015
Autorka teksta: Tatjana Jovanović

Autorka teksta: Tatjana Jovanović

Sada davnih šezdesetih godina prošlog veka modnim pistama, a zatim i na ulicama dame su prvi put prošetale mini suknje i mini haljine. Veliki udeo u tome imala je dizajnerka Meri Kvant koja je u tom periodu osmislia, kako je govorila, oslobađajući i praktičan izum za žene.

01

Moram priznati, da sam oduvek bila obožavalac mini suknjica, možda čak i više nego sukanja drugih dužina. U njima se nikada nisam osećala nelagodno, pa se čak ni sada kada sam prešla tridesetu ne osećam tako. Nosiću ih dokle god smatram da mi lepo stoje bez obzira na godine. Neko će možda reći da mini suknja ne priliči svakome. Slažem se, na neki način!

Kratko, po meni, ne bi trebalo da je nosi svako. Na primer, devojke koje nose kratke majice ili duboke dekoltee bi trebalo da izbegavaju kratke suknje i da se opredele za suknje do kolena ili duže ili za pantalone. Kada je o ovakvim kombinacijama reč najčešće greše veoma mlade devojke u izlascima. [inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Treba se držati jednostavnog pravila – dole kratko, gore zatvoreno i duže i obrnuto. Nema nište lepše od ukusno obučene devojke koja ima stila.[/inlinetweet]

06

 

Zatim, uzana kratka suknja mora laskati vašoj građi. [inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Ukoliko želite da nosite kratko, a nemate idealnu građu, radije birajte krojeve koji vas neće previše stisnuti.[/inlinetweet] Viđala sam devojke koje su daleko od mršavica, a kojima odlično stoji mini suknja. One su, na primer, nosile takozvani A kroj suknje. [inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Veoma poštujem žene koje nemaju komplekse, ali ne treba preterivati i oblačiti nešto što vam ipak ne stoji.[/inlinetweet]

Takođe, [inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]koliko god bile slobodnog duha i moderne, prekratke suknje nisu za radno mesto ili fakultet. Modeli iznad kolena su primereniji, a baš prekratka suknja nije za svaku priliku. [/inlinetweet]Sve gore navedeno važi i za mini haljine i bermude. Generalno, ukoliko je nešto toliko kratko da niste sigurne da li možete da sednete u tome ili se na bilo koji način osećate nelagodno, to je znak da ta kombinacija nije dobra ideja.

Mogu da zaključim da su mini suknje uvek u trendu i da ukoliko ih lepo uklopite i ukoliko vam lepo stoje u njima možete izgledati odlično i zanimljivo!

Tagovi: