Iz ugla fashion blogerke: Šta je pametna kupovina?

by | jun 3, 2015
Priredila: Tatjana Jovanović

Priredila: Tatjana Jovanović

Moram priznati da uživam u kupovini garderobe, ali možda još više uživam u pronalaženju idelanih komada.

Koji su to idealni komadi? Idealni su oni koje mogu sebi da priuštim, koji mi zaista trebaju, a koji izgledaju dobro i kvalitetni su.

 

Imam granicu i odlično znam čime raspolažem. Iz tog razloga u svom plakaru nemam mnoge komade koje bih možda volela da imam, pre svega dizajnerske. Sa druge strane, nikada se ne bih odlučila da kupim kopije istih jer nema potrebe dokazivati svetu da imate nešto što zapravo ne možete da priuštite. Ne radite to, bolji ste od toga. Radije utvrdite u kom slučaju se zaista vredi odreći nekoliko stvari zarad jedne, skuplje. Cena i kvalitet su uglavnom tesno povezani, ali dešava se i da brend odredi cenu. Ne kupujte na brzinu, odmerite dobro šta vredi, a šta ne.

END_5786

Kliknite za nastavak teksta i fotografije

END_5794

Kao i većina žena i pored prilično punog garderobera često „nemam šta da obučem“ . Ipak, u poslednje vreme se trudim da budem praktičnija. Na primer, imam košulje u gotovo svim bojama, dakle ne trebaju mi nove, iako bih u prodavnicama mogla pronaći još toliko onih koji mi privlače pažnju. Takođe, koliko god bili vezani za stare farmerice koje vam odlično stoje, a koje izgledaju najblaže rečeno oronulo, otarasite ih se i njih i svakog sličnog komada. Zamenite ih novim komadima, ali onim koje nosite i koje vam trebaju.

END_5863

Šta god da kupujem trudim se da to ne izgleda jeftino. Sa kvalitetnim materijalima nema mnogo greške. Takođe, kombinovanje pristupačnijih brendova sa jednim i dva skuplja je sasvim dobra mera. Vrlo je važno imati stila i biti kreativan ili pronaći inspiraciju putem modnih magazina ili modnih blogova.

Danas je veoma važno znati kupovati pametno, tako da uvek budete šik i u trendu, a da ne rasipate novac bespotrebno već da izdvajate samo za prave stvari!

Tagovi: