Kako što lakše preživeti tropske vrućine u gradu

by | jul 23, 2015
Autorka teksta: Tatjana Jovanović

Autorka teksta: Tatjana Jovanović

Ovih dana napolju je blizu 40 stepeni i nikome nije lako. Uz to, kada su devojke i žene u pitanju, teško je pronaći idelanu odevnu kombinaciju u kojoj je dovoljno prijatno, a da to nije kupaći kostim, kao i idealnu frizuru ili šminku koja može izdržati toplotu. Sledi par saveta koji meni pomažu da lakše preživim tropske temperature u gradu.

VP17040_rec_main VP17081_rec_mainŠminka.
Jasno vam je da se leti treba što manje šminkati. Ipak ukoliko morate staviti malo šminke ili jednostavno ne volite da izlazite makar bez pudera na licu, savetovala bih da kupite tonirane kreme ili lagane pudere za lice sa zaštitnim faktorom od sunca. Rumenilo i senke za oči vam ne trebaju, ostavite ih radije za večernje izlaske. Dodajte još i maskaru i balzam za usne koji hidrira i to je sasvim dovoljno tokom dana. Ne moram da napominjem da ukoliko posećujete neku plažu ili bazen, osim balzama za usne, apsolutno ništa od šminke ne treba da nanosite, zar ne?

Ostatak teksta pročitajte na sledećim stranama…

Foto: YouTube/PrintScreen

Foto: YouTube/PrintScreen

Frizura.
Vreli letnji dani su jedini period kada dame sa dugom kosom zavide onima sa kratkom koje ne moraju da se feniraju da bi izgledale pristojno. Punđa može biti dobro rešenje ako znate da napravite da izgleda neobavezno a šik, ali evo jednog predloga kako da se ne fenirate, a da imate mogućnost za dve frizure. Kada operete kosu, blago je prosušite uz dodatak pakovanja koji se ne ispiraju. Zatim, ukoliko volite takve frizure i imate odgovarajuću traku za kosu napravite takozvanu boho punđu. Ova punđa se veoma brzo i lako pravi. Potrebno je da preko puštene kose stavite traku i da oko nje obmotavate pramen po pramen i sa leve i desne strane. Ukoliko vam nije jasno potražite tutorijale na You Tube-u. Ako želite lepe lokne bez gorenja kose peglom ili uvijanja četkom i feniranja, napravite istu ovakvu frizuru, ali uz pomoć pamučne trake za kosu. Prespavajte tako i ujutru ćete se oduševiti divnim loknama. Za krupnije lokne i efekat izlomljenje kose obmojtate oko trake deblje pramenove, a za sitnije tanje pramenove.

Foto: Massimo Dutti

Foto: PR/Massimo Dutti

Garderoba i detalji.
Ovoj temi će u narednih nedelja biti posvećeno više pažnje, ali ono što bih napomenula jeste da sa prirodnim materijalima nema greške. Takođe, kombinacije koje su namenjene isključivo za plažu, kao što su haljine i papuče nemaju mesta za druge prilike. Kada su u pitanju detalji, ne zaboravite simpatične, ali i moderne letnje šeširiće. Osim što štite od sunca, uz njih ćete upotpuniti svaku kombinaciju, bilo da više volite bermude ili letnje haljine. Takođe, leto je vreme za neobične sunčane naočare i zanimljive marame za kosu.
Uz sve gore pomenuto ne zaboravite da u tašnu spakujete flašicu vode i termalnu vodu u spreju za osvežavanje lica. U najgorem, odnosno najboljem slučaju, pronađite vremena da se osvežite uz sladoled i odmah će vam biti lakše!

Tagovi: