Komadi koje prosto morate da kupite na letnjem sniženju

by | jul 9, 2015
Autorka teksta: Tatjana Jovanović

Autorka teksta: Tatjana Jovanović

Sniženje! Kako ova reč zvuči divno! Kao što već znate, gotovo u svim prodavnicama odeće i obuće počele su rasprodaje.

Foto: PR/Mango, Zara

Foto: PR/Mango, Zara

Ove sezone sam, za razliku od prethodnih, odlučila da štedim novac u periodu pre nego što su počela sniženja kako bih mogla da uživam u odličnoj kupovini punog novčanika. Naoružana, dakle, pristojnom sumom, ali i odličnim raspoloženjem krenula sam u obilazak prodavnica.

Foto: PR/Mango, Zara

Foto: PR/Mango, Zara

Osećala sam se kao nekada davno na ekskurzijama kada sam po svaku cenu morala da potrošim sav novac koji su mi roditelji dali za džeparac. Na prvu loptu uvek mi se dopadne: sve! Strpljivo prebiram i trudim se da kao i uvek izvučem nešto što nisam imala prilike da vidim ni po redovnoj ceni, nešto zanimljivo ili nešto što sam merkala već duže vreme. Shvatam da kada bolje pogledam ostaje samo nekoliko stvari koje bih zaista kupila. Ne želim da pretrpavam plakar stvarima koje neću stići da obučem.

Foto: PR/Mango, Zara

Foto: PR/Mango, Zara

Ne dopuštam da mi premala sniženja skrenu pažnju. Osim ako mi se nešto sviđa ili ako mi je neophodno toliko da bih svakako izdvojila novac za njega. Najviše volim da “ulovim” po ceni teško dostupne komade koje kada snize u dovoljnoj meri postaju pravo blago koje moram imati. Na primer, kupovina kožne jakne vam se sada na preko trideset stepeni sigurno čini kao luda ideja. Ipak, ukoliko je i više od 50% snižena vredi je kupiti jer ćete za koji mesec moći da je nosite, a u pitanju je komad koji ne izlazi iz mode. Neke komade se isplati čekati i nema nikakve veze što ih niste nosili među prvima u gradu, takve stvari ne treba da vas zanimaju.

Foto: PR/Massimodutti, Mango, Zara

Foto: PR/Massimodutti, Mango, Zara

Poenta svega je da, kao što smo utrvdili ranije, treba kupovati pametno, pa i kada su rasprodaje u pitanju. Ne dozvolite da vas zavaraju velike reklame, a mala sniženja već uložite novac na pravi način u prave komade koje ćete zaista rado nositi, a ne u one koje ste kupili samo zato što su povoljni.

U skladu sa ovom temom, na fotografijama u ovom postu možete videti šik kombinacije koje za upola manje novca nego ranije možete nositi ovog leta!

Foto: PR/Mango, Zara

Foto: PR/Mango, Zara

Tagovi: