Modna inspiracija: Kako da budete primećeni na fashion događajima

by | novembar 12, 2015
Autorka teksta: Tatjana Jovanović

Autorka teksta: Tatjana Jovanović

U našoj zemlji trenutno vlada prava modna groznica – u Beogradu je nedavno završen 38. Black’n’Easy Fashion Week, dok je u Novom Sadu u toku Serbia Fashion Week. Domaći i strani modni kreatori predstavljaju svoje kreacije za predstojeću sezonu, a modni znalci, oni koji vole modu i poneka poznata ličnost prisustvuju revijama. Svi žele da sede u prvom redu i, verujte mi, to nije samo stvar sujete, ali iz drugog ili trećeg reda, barem po mom sudu, ne vidi se ništa! S pravom, dakle, svi žele u prvi red. Ima tu malo i toga da se osećaš važnije kada si u prvom, nego u drugom redu, ali to je manje bitno.

U svetskim centrima mode često su važnije kombinacije posetilaca revija, nego sama revija. Popularni street style uzima sve više maha i mnogi koji nisu poznati priželjkuju da ih fotografi „uhvate“ dok prelaze ulicu, a da to objave poznati magazini. U Srbiji vam se na Nedelji mode to ne može dogoditi, ali možda se možete pojaviti na nekom modnom portalu. Čini mi se da magazini ipak više pažnje posvećuju javnim ličnostima.

Ipak, bez obzira na sve, ukoliko ste pozvani od strane kreatora na neku od revija ili imate akreditaciju, sigurno se pitate šta da obučete. Smatram da treba ostati dosledan svom stilu, ali daleko od toga se ne treba dodatno potruditi. Tu ste jer volite modu, pa vam je ovo prilika da se poigrate modom i možda obučete nešto malo drugačije od onoga na šta ste navikli. Takođe, sve zavisi od toga koliko želite da budete primećeni.

Što se mene tiče, inspiraciju volim da tražim među omiljenim ženama iz sveta mode. Svetske Nedelje mode ne mogu da se zamisle bez uvek sjajno stilizovanih dama, kao što su Ana Delo Ruso, Miroslava Duma ili Lena Perminova. Lično, pre nego što se spremim za određenu reviju, pre toga proverim na Instagramu šta je neka od njih obukla za sličnu priliku. Nažalost, većina stvari koje one nose je nama nedostupna, ali ne treba očajavati! Dovoljno je da vas inspirišu i, ukoliko ste dovoljno kreativne, sinuće vam ideja i bićete zadovoljne rezultatom. Ne zaboravite da je manje više i da jedan detalj može puno toga da učini.

S obzirom na to da je Ana Delo Ruso svojevremeno pisala o 10 pravila za pojavljivanje na nedelji mode, ovaj tekst upotpuniće upravo neka od njenih, rekla bih, neverovatnih i odličnih izdanja. Ukoliko ovih dana posećujete neku od revija, možda dobijete inspiraciju i pojavite se na njoj kao prava žena od stila!

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Ostale moje blogove pročitajte OVDE.

Tagovi: