Otkačeni trend iz 90-ih vratio se na velika vrata i preplavio Instagram

by | avgust 4, 2016
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Naravno da prija kada vam neko uputi kompliment da je vaša kosa lepa, jer je upravo ona zaštitni znak mnogih devojaka. Sređena frizura najčešće je najbolje rešenje za naše samopoštovanje i samopouzdanje pa zato ne čudi da su mnoge devojke osetljive kada su u pitanju promene u pogledu kose ili su pak u dilemi da li treba menjati ili ne nešto na glavi. Drage dame, ako ne želite da skratite svoju dugu kosu obratite pažnju na poslednji beauty trend koji je preplavio društvene mreže. Naime, nakon svilenih marama, cveća i novčića upletenih u kosu bilo je samo pitanje dana kada će trend iz 90-ih doživeti svoj comeback.

Reč je naravno o pirsingu u kosi. I dok je krajem prošlog veka ovaj trend bio sužen na cirkone, danas izbor ukrasa je raznolik a jedino je bitno da kosu upletete u pletenicu.

Pročitajte i… Haljine koje NIKADA neće izaći iz mode i baš zato ih OBOŽAVAMO

 

A photo posted by @regalrose on

Chris Appleton, poznati frizer magazina Vogue, Vanity Fair, Marie Claire, Grazie, kao i revija čuvenih modnih kuća predstavio je kombinaciju visoke punđe i pletenice koja je ukrašena tankim zlatnim alkama a ponela ju je ove nedelje glumica Shay Mitchell na dodeli Teen Choice nagrada.

Alkice predlaže i frizerka Jade Kugelman, ali ne na čitavoj kosi, dok stilisti Keash Braids tima donose pravu eksploziju ideja – od tankih pletenica sa alkama jarkih boja, preko trendi bokserskih koje su pored pirsinga istaknute i zanimljivim bojama, pa do ukrasa u vidu spajalica.

A photo posted by KEASH BRAIDS (@keashbraids) on

Da je ovaj trend veoma popularan govori i podatak da je poznati britanski brend nakita i aksesoara REGALROSE lansirao kolekciju pirsinga za kosu koja obuhvata ne samo popularne alkice od srebra i zlata već i ukrase u vidu nežnih listića, prstenja raznih oblika i stilova, dok za cure koje neguju “tvrđi” grunge look tu su “opasni” šiljci koji savršeno idu uz kosu ofarbanu ludim bojama.

Pročitajte i… Nedelja u znaku Oskara de la Rente

A photo posted by @regalrose on

Pored Shaye Mitchell i druge poznate dame kao što su Ariana Grande, Rita Ora i Christina Aguilera uveliko nose pirsing u kosi. Da li je ovaj novi trend previše ekstravagantan za vaš ukus ili ste spremne da eksperimentišete?

Tagovi: