Kad radite ove vežbe protiv bolova, lekovi vam više nisu potrebni

by | oktobar 7, 2016

Ukoliko imate česte bolove u leđima, kolenima ili kukovima i ne želite da konzumirate lekove, bitno je da se posvetite nekoj vrsti alternativnog lečenja.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Američki univerzitet „Duke“ sproveo je studiju koja je pokazala da je joga najbolji način protiv bolova u mišićima i zglobovima i koliko je odlična za pokretljivost i fizičku spremnost čitavog tela.

Oni su predstavili tri vežbe koje su najbolje za poboljšanje fleksibilnosti organizma. Osim toga, portal „Lepota i zdravlje“ predstavio je svoje vežbe za ublažavanje bolova u telu.

Kobra – poza protiv bolova u kičmi

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Lezite licem prema podu, a čelo oslonite o tvrdu površinu. Obe ruke spustite sa obe strane tela, otprilike na sredini grudnog koša. Ispružite noge, skupite ih zajedno, a vrhove prstiju oslonite o pod. Koristeći snagu leđa (a ne ruku) podignite gornji deo tela, glavu i prsa. Udahnite i izdahnite pet do deset puta pre nego što se nežno vratite u početni položaj.

Pročitajte i… Bole vas leđa? Uz ovaj trik ih možete otkloniti za samo minut!

Kliknite na sledeću stranicu… 

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Leptir – poza za bolove u kukovima

Sedite na pod na prostirku za jogu. Primaknite stopala zajedno, obuhvatite ih dlanovima, a kolena raširite tako da stvore oblik dijamanta. Ispravite leđa, a ramena opustite dok dišete i polako spuštate kolena prema prostirki. Ako vam je potrebno nežnije opuštanje od bolova, ispod nogu stavite jastuke koji će vam dati podršku za kolena.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Ratnik II – poza protiv bolova u kolenima

Stanite uspravo i savijte prednje koleno. Nogu koja vam je ispružena pozadi držite ravno, ruke ispružene u stranu u liniji sa nogama, a kukovi su okrenuti ka široj strani prostirke. Udahnite i izdahnite 10 do 15 puta zadržavajući ovu pozu, pa potom promenite noge.

Ako niste u mogućnosti da sami izvedete ovu vežbu, poslužite se potporom u vidu zida, pa ruke oslonite o tvrdu uspravnu površinu.

Pročitajte i… Bila je seks bomba devdesetih, ali i u šestoj deceniji postavlja standarde

Kao što smo i obećali, evo i nekih naših vežbi, koje će vam sigurno goditi i olakšati život čim se oslobodite bolova.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: