Napade panike i depresiju uspešno smanjite uz ove vežbe

by | oktobar 14, 2016

Ako ste zapali u depresiju i imate sve češće napade panike, postoji nekoliko načina da se oslobodite te vrste pritiska.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Anksioznost vas sprečava da budete zdravi, srećni i uspešni?

Iako je potrebno da najpre konsultujete lekara koji će vam mnogo u tome pomoći, pokušajte i da odradite vežbe koje mnogo pomažu u borbi protiv stresa i depresije.

– Fizička aktivnost

Osim što je odlična za vaše telo i duh, fizička aktivnost je veoma pogodna ukoliko ste konstantno pod stresom, imate mnogo obaveza i uvek ste nervozni. Takođe, fizičke vežbe će pomoći da podignete raspoloženje i da odlično izgledate.

– Sporo, duboko disanje

Jedamn od pokazatelja napada panike i brzo i neuravnoteženo disanje. Ako ste ikada bili u takvoj situaciji znate da morate da se umirite, na kom god da ste mestu. Duboko udahnite i polako izdišite na usta. Duboko disanje je sigurna tehnika koja pomaže da se umanji napetost i veoma smiruje.

Pročitajte i… Kad radite ove vežbe protiv bolova, lekovi vam više nisu potrebni

Kliknite na dledeću stranu…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

– Meditacija

Meditacija pomaže i smanjuje anksiozne napade, i pomaže kod boljeg spavaja. Meditacija vam ne može pomoći odmah, ali ako radite redovno, možete poboljšati opšte zdravlje i učiniti da se osećate i izgledate što bolje.

– Vizualizacija

Zatvorite oči, dišite polako i zamislite sebe kako se opuštate na predivnom mestu kao što je plaža, park, šuma ili vodopad. Predočiti sve detalje tog mesta, uključujući sunce, vetar, ptice koje pevaju, drveće itd. To će vam pomoći da se opustite i oslobodite od napada panike. Postoji mnogo zvukova prirode na internettu, oni vam takođe mogu pomoći i relaksirati vas.

Pročitajte i… Bole vas leđa? Uz ovaj trik ih možete otkloniti za samo minut!

– Joga

Joga, kao i meditacija i vizuelizacija, veoma pomaže u trenucima velikog stresa i anksioznosti. Studije pokazuju da joga jača telo, pomaže da smiri nervni sistem, poboljšava rad mozga, jača raspoloženje i opšti čini da se osećate bolje. Možete jogu praktikovati kod kuće, na poslu ili tokom putovanja.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: