Tri vežbe za 90 sekundi: Pomoću ove tehnike zauvek ćete zaboraviti na bolove u vratu

by | septembar 16, 2016

Bol u leđima, a naročito u vratnom delu javlja se posle spavanja u nepravilnom položaju i dugog sedenja ili stajanja. Oni koji rade za kompjuterom najbolje znaju kakve su to muke.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Srećom, postoje vežbe koje ovo mogu da spreče.

Da biste opustili ukočeni vrat i bol u njemu, potrebno je da čujete i usvojite savete američkog kiropraktiačara dr Alana Mandela.

On tvrdi da za samo 90 sekundoi možete da odstarnite trenutne bolove i ukočenost u vratnom delu.

Prva vežba

1. Prstima suprotne ruke od strane vrata koja vas boli (desna ruka/leva strana vrata, leva ruka/desna strana vrata) pritisnite vrat i okrenite ga u stranu dok ne osetite bol.
2. Dok pritiskate prstima bolno mesto, okrenite glavu što više možete u stranu.
3. Zatim prstima povucite mišić vrata prema unutrašnjoj strani, odnosno prema ključnoj kosti. Povucite mišić sa što više tačke na vratu.

Pročitajte i… Bila je seks bomba devdesetih, ali i u šestoj deceniji postavlja standarde

Ostatak veoma praktičnih vežbi, pogledajte na sledećoj strani…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Druga vežba

1. Kao i u prvoj vežbi, rukom suprotnom od strane vrata koja vas muči, uhvatite vrh glave, okrenite glavu za 45 stepeni i povucite glavu prema dole.
2. Zadržite 15 do 20 sekundi, opustite i opet povucite još više i zadržite 15 do 20 sekundi.
3. Vratite glavu pravo i ponovno povucite prema dole, zadržite 15 do 20 sekundi, opustite pa povucite još jače.

Treća vežba

1. U ovoj vežbi koristi se ista ruka kao i bolna strana vrata (desna ruka/desna strana vrata, leva ruka/leva strana vrata). Ruku stisnite u šaku, pritisnite je u vrat gde vas boli te nagnite glavu na šaku.
2. Pustite da šaka prodre u vrat, a da radite dobro znaćete kada osetite bol. Zadržite u ovom položaju 15 do 20 sekundi.

Pročitajte i… Na terapiji: Život na četvrtoj čakri – ljubav u nama

S obzirom na to da bolovi u vratu često umeju da prouzrokuju boklove u glavi, pa kod nekih i česte migrene, mi smo za vas pripremili vežbe joge, koje sigurno pomažu kada je reč o jakim glavoboljama.

 Srećno!

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: