Mora da je Bog slabim ljudima dao lagodan život jer drugačije ne bi opstali

by | novembar 4, 2016
Piše: Katica Đorđević, motivator i lajf kouč

Piše: Katica Đorđević, motivator i lajf kouč

,,Došao je taj trenutak! Sada ako ne promenim nešto neću nikada”, rekla sam sebi.
I dok sam, kao i većina vas, pokušavala da shvatim na koji način se život menja i dok sam brisala suze i dalje sam se pitala, zašto me ne shvataju, zašto me ne podržavaju? Zašto ja moram da prolazim kroz sve ovo? Mora da je Bog slabim ljudima dao lagodan život, baš iz tog razloga što oni drugačije ne bi opstali… a jakim ljudima je dao toliko prepreka i poraza, samo zato što to mogu da izdrže!”

I ja sam zaista verovala u to! Da mi Bog ne bi nabacio prepreke i probleme da ih ne mogu izdržati, ali je to privlačilo samo sve više strahova. I sve više sumnje u neku svetliju budućnost.

Međutim,krenuli su jaki osećaji i želja za promenom…I naletela sam na sledeće..
Zakon privlačnosti.

Zakon koji potvrđuje da svaka naša misao koja je izazvala određenu emociju, privlači događaje koji su sa istom emocijom povezani.

Tuga privlači jos tuge, sreća jos sreće. Ali, hajde pogledajte sada ovo.
Postoje i uputstva za kreiranje događaja koje želimo u svom životu. I to kreiranje uključuje 3 koraka koja ću na svoj način pokušati da vam objasnim.

Prvi korak
Poželite želju- Najjednostavniji korak! Možete je zapisati čisto radi dokaza da se ostvarila, ali naše istinske želje su već izrečene onog trenutka kada se desi nešto što ne želimo. Kada znamo šta ne želimo, tada istovremeno govorimo šta želimo i na taj način ispaljujemo tu našu želju i tražimo ostvarenje.

Drugi korak
Odgovor na vaš zahtev. Ok, znam da deluje malo bolesno, ali kada poželite nešto, Univerzum vam odmah odgovara i pažljivo slušajte. Ne, ne slušajte nikoga sa strane, nego osećaje koji vas navode da uradite nešto, jer vas to dovodi do ideje ili do misli koje će vam pomoći da shvatite na koji način da je ostvarite. Odgovor dobijate u obliku raznih znakova, poput teksta iz pesme, filma, slike, reklame, razgovora koji ste čuli, predmeta koji ste videli, životinje ili deteta. Odogovor je sve ono za sta vi pomislite da se vama direktno obraća.

Pročitajte i…Koja sad ova Katica i šta to lupeta?

Treći korak
Otpuštanje (dopuštanje). E, sad smo tu. Ovaj korak ako ne savladate kako treba, sve ostalo pada u vodu. Ali da bi shvatili šta otpuštanje znači vratite se na one primere koje sam vam dala da Zakon privlačnosti funkcioniše. Mnogi će se zapitati, šta ja to imam da dopustim da mi se desi, kada je logično da želim promenu?. Dragi moji, nije dovoljno samo želeti, vaša želja se ostvari onog trenutka kada kažete ,,Imam sve”, a ne kada govorite ,,Želim sve”
Znači kada počnete da se ponašate kao da imate sve što vam je potrebno, tog trenutka sve i stiže.

U svom videu “DOPUSTITE DA SE DESI-TREĆI KORAK ZAKONA PRIVLAČNOSTI” sam osećaj dopuštanja opisala kao osećaj kada nas je baš briga da li će se nešto desiti ili ne.
Kada shvatite da i ako se ne desi tačno ono što ste sada zamislili, da za vas dolazi svejedno nešto još veće i bolje i da zaista nije ni bitno da li će sada odmah nešto doći – otpuštanje ste savladali.

Drage moje, ja nisam imala ni jedan dobar razlog ili dokaz koji će me navesti da pomislim da će biti bolje. Kako da poverujem u bolji život kada sam stalno plakala? Koju god promenu da sam pokušala uvesti u svoj život, sve bi propalo. Kada god sam pokušala da imam normalan odnos sa porodicom, završilo bi se na još gorim odnosima (zapravo, to se odnosom ne može ni nazvati). Kada god sam gazila svoj običaj da bih uvažila tuđ niko mi nije rekao ,,HVALA”.

Znam da vas ima mnogo koji nikada niste čuli u znak poštovanja to maleno ,,HVALA”.
Da li uopšte ima potrebe pričati o tome?

Ma, tuđe ,,Hvala” nisam mogla da svarim. Ne zato što su mi se svi zahvaljivali, nego baš zato što su me ljudi cedili dok su mogli, cedili me godinama i finansijski i emotivno, i onda kada je od mene ostala samo krpa, kada je borbena Katica prestala biti krava muzara, onda su krpu šutnuli na ulicu i završili priču. I da, bukvalno sam izbačena iz kuće. i bukvalno sam radila po 16 sati dnevno, i bukvalno sam samo verenika imala, koji je bio i moj otac i moja majka, i moja drugarica i moj bolničar, i moja maramica za suze.

On je bio i ostao moje SVE!
Na svim ostalim poljima je bio HAOS…
Međutim, sada ja kažem hvala baš svim tim ljudima koji su učestvovali u mojoj ekspanziji!

Pročitajte i...Ostavio te je dečko? Dobila si otkaz? Nemaš para za hleb? TI SI KRIVA

Sve to što se meni desilo nateralo me da još brze napredujem! A napredak dolazi, kao što sam reka, nakon najbitnijeg koraka u kreiranju – OTPUŠTANJA.
Tajna otpuštanja i uspešnog kreiranja je nešto što sam morala dugo da vežbam i da testiram, i došla sam do definicije koja je nepogrešiva za mene.

KADA SE PONAŠATE KAO DA VAS JE BAŠ BRIGA DA LI ĆE SE NEŠTO OSTVARITI, I KADA POVERUJETE DA VAMA UVEK STIŽE ČAK I BOLJE OD ONOGA ŠTO STE ŽELELI, U TOM TRENUTKU STE U FAZI DOBIJANJA REŠENJA I MANIFESTACIJE VAŠE ŽELJE U FIZIČKOM OBLIKU.

Kako sad da nas bude baš briga?
Taj osećaj ćete razviti onog trenutka kada istestirate Zakon privlačnosti na stvarima koje vam nisu bitne i kada potpuno poverujete da na taj način dolazi apsolutno sve. Testirajte na nečemu što je u ovom trenutku za vas sitnica. Zapišite negde da želite da svuda vidite crvene automobile, da svuda vidite određenu reč, da vam je neko poklonio čokoladu… ALI NIKAKO SE NE PITAJTE KAKO ĆE SE TO OSTVARITI. ZAPIŠITE, ZAHVALITE SE ŠTO STE DOBILI ŠTA ŽELITE I KADA SE NAJMANJE BUDETE NADALI GLEDAJTE SVOJU KREACIJU!
Da bi vaša krecija bila uspešna, vi morate održavati dobro raspoloženje – tačnije morate biti na visokoj vibraciji.

Ali ne brinite, ima načina i da zadovoljstvo izazovete u svakom trenutku i da vam osmeh umesto suza postane jedna od najlepš’ih navika koje ste ikada uvele u svoj život.
Naše naredno druženje ću oplemeniti upravo metodama koje pomažu u održavanju vašeg raspoloženja.
Vidimo se sa narednom šoljom motivacije prepunom metoda koje ćete voleti.

Tagovi: