LAVA: Koja je tvoja bajka?

by | januar 31, 2018

Pre nekoliko dana radila sam coaching sa jednom klijentkinjom koja je shvatila šta je kreiralo jednu od najvećih blokada u njenom životu. Nisamo mogli ni da pretpostavimo da je u pitanju bila bajka i to „Uspavana lepotica“. Rekla je da je tu bajku čitala kao mala jako često i da je onda kada se pojavio crtani to bila njena svakodnevna rutina pred spavanje. I njen glavni problem je upravo to što još uvek spava. Čak je i izgovorila rečenicu da uvek čeka da se nešto pojavi ili reši samo od sebe, da čeka princa koji će jednog dana naći, a da, kada se to ne dešava, ona legne i spava. Zato je važno da razumemo da nas mnogo toga u našem okruženju programira i kao neko ko se godinama bavi NLP edukacijama, otkrila sam šta najviše utiče na kreiranje našeg životnog scenarija:

Piše: Milica Lava Nikolić
International NLP Trainer & Coach, NLP Energy House

1. Bajke
Razmislite ko su bili vaši omiljeni junaci i na koji način su i dalje prisutni u vašem životu, bilo da su likovi iz knjiga, bajki ili filmova.

2. Roditelji
Koliko god mi negirali, mi ličimo na naše roditelje i iz najveće ljubavi i lojalnosti na nesvesnom nivou ponavljamo njihove obrasce.

3. Vršnjaci
Često kopiramo naše vršnjake kako bismo bili prihvaćeni i imali osećaj da smo cool.

Razmislite na koji način je ovo uticalo na vaš život, koje obrasce razmišljanja i ponašanja ste pokupili. Kada to osvestite, ne vredi vam da se borite protiv toga. Što se više opirete, to će vaši obrasci biti jači. Važno je da naučite da pravite svesne izbore kada ih prepoznate, umesto da delate po šablonu. Ugledajte se na moju klijentkinju koja sada umesto da pobegne u spavanje, ustane, isplanira šta će da uradi i odmah krene u akciju. Jedan od prvih koraka može biti i da se priključite mojoj jutarnjoj online emisiji svakog radnog dana od 6h na facebook stranici Lava. Započnite svoju transformaciju sa mnom.

Od srca,

Lava

Pročitajte i…Lava: 5 najvećih blokada

Tagovi:

top