Lava: Telo ti govori

by | februar 28, 2018

Ponekad se zapitam zašto svoje telo ponekad uzimamo zdravo za gotovo. Zaključak do koga dolazim je da nam niko nije objasnio da treba da ga mazimo, pazimo i negujemo od najranijeg detinjstva. I to nije sve! Ne samo da nam niko nije objasnio, već imamo jako malo primera oko sebe ljudi koji zaista na pravilan način vole svoje telo. Čak i oni koji izgledaju jako lepo, zlostavljaju svoje telo nekim rigoroznim dijetama, poduhvatima i pristupaju na način da će sve da podnesu da bi postigli svoj cilj.

Piše: Milica Lava Nikolić International NLP Trainer & Coach, NLP Energy House

Imam jednu klijentkinju koja mi odnedavno dolazi na coaching jer je raznim dijetama potpuno poremetila svoj metabolizam i sada bukvalno sve što pojede joj izaziva probleme sa varenjem. Simptomi tela su ustvari način da nam telo kaže da treba da povedemo računa o njemu na pravi način.

Na koji to način mi zapravo volimo svoje telo i kao rezultat zaista postižemo njegov pravi balans?

Evo 5 ključnih stvari koje će vas dovesti do prave fit forme:

  1. Prestanite da tražite mane svom telu. Prihvatite ga za početak takvo kakavo je i shvatite da je vaše telo posledica vašeg ponašanja prema njemu. Donesite odluku da mu pomognete u tranformaciji i podržite ga na tom putu promene.
  2. Razmislite zašto vam je važno da vodite računa o svom telu. Setite se da je vaše telo vozilo koje vas vozi ka vašim ciljevima.
  3. Pažljivo kreirajte stil života koji će vam dati željeni efekat: kako želite stalno da se hranite, vežbate, negujete svoje telo?
  4. Pronađite prave modele koji zaista žive to što pričaju i primenite njihove savete.
  5. Zamolite vaše najbliže da vam pomognu u vašoj tranformaciji i podrže vas dok vam to ne postane rutina.

Za sve koji žele da postignu trajno dobre rezultate vezano za svoje telo, bilo da je u pitanju idealna težina, ili problemi sa varenjem, štitnom žlezdom, hormonima, itd, mogu za početak da se informišu koje emocije izazivaju koji simptom na našem sajtu www.energyfit.life gde ćete naći besplatnu knjižicu „Telo kao informator“. Takođe, možete se prijaviti za „Energy fit“ konferenciju na Srebrnom jezeru od 30.3-1.4. 2018. gde ćete uz pomoć Internacionalnih NLP Trainer-a i Coachev-a započeti dubinsku promenu i dobiti jako korisne tehnike i alate za rad na svom zdravlju i idealnom telesnom balansu i izgledu.

Od srca,

Lava

Pročitajte i…Lava: 5 najvećih blokada

Tagovi:

top