Categories Blog

Lepa svaki dan: 10 navika koje nas čine lepšim

Često nam se dešava da budemo od onih koji su na sve ili ništa – ili radimo svašta za lepotu i dobru liniju ili ne radimo ništa baš, a istina je da ljudi koji su stalno negovani i doterani imaju neke drugačije navike koje su im toliko deo rutine da ni ne primećuju da ih rade. Nekad te sitnice mogu mnogo doprineti lepoti i sveukupnom dobrom osećaju.

 

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

1. Voda sa limunom odmah po buđenju i dovoljno tečnosti tokom čitavog dana – ma koliko delovalo obično i jednostavno često bude propušteno, a istina je da mnogo doprinosi detox-u čitavog tela, olakšava izbacivanje viška tečnosti, održava ten lepim i čini da se osećamo mnogo poletnije.

2. Suvo četkanje ili blaga masaža lufom pre tuširanja, makar svakog drugg dana (ali zaista blaga) podstiče limfnu drenažu i pomaže uklanjanje mrtvih ćelija, te koža lakše upija hranljiva svojstva kreme.

3. Lagana masaža lica kad god utljavate kremu – zaista podstiče cirkulaciju i ima pozitivan efekat ma koliko jednostavno delovalo. Prosto odvojte 2 minuta da tokom nanošenja kreme (ili uklanjanja šminke mlekom) lagano izmasirate lice i pritisnete par ključnih tačaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA