Categories Blog

Lepa svaki dan: 10 odluka koje će vam 2018. godinu učiniti boljom

Na pragu Nove godine svi su puni ideja, entuzijazma, poleta i energije jer kad sat otkuca ponoć… ništa se neće posebno promeniti osim ako mi ne promenimo nešto u našim rutinama i pristupu 🙂 Ovih 10 odluka koje će narednu godinu zaista učiniti boljom je mix onih koje sam donela prošle godine i koje su značajno doprinele tome da ovo bude sjajna godina i onih koje ću doneti ove godine i za koje verujem da su sjajne 🙂 I odmah da napomenem, nisu poređane po prioritetu jer su sve važne, već su tu onako kako su se zadesile spontano.

 

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

1. Ne donosite velike odluke od sutra, radije pokrenite male stvari danas

– jer nekada nas upravo to uverenje da će “od sutra” nešto biti potpuno drugačije navede da danas baš ništa ne uradimo, a zapravo se u svemu pokazuje da više malih ponovljenih dobrih odluka ili izbora utiče mnogo bolje na život nego neka velika koja čeka svoje “sutra” 🙂
Poznata stvar je čuveno opraštanje od omiljene hrane jer smo od sutra na dijeti ili dvočasovni trening sa trenerom na koji ćemo krenuti (malo) sutra, dok je u realnosti uvek bolja umerenost svakog dana i makar pola sata šetnje 🙂

2. Kad radite – radite, kad se odmarate – odmarajte

Ovo je zaista odluka koju sam čvrsto donela i verujem da će mi promeniti doživljaj posla i opuštanja u potpunosti, jer smo mnogo često nesvesni kako nam neke male stvari kradu energije poput onoga kada radimo a zapravo 10x proverimo društvene mreže ili uradimo neku desetu stvar, produžavajući vreme koje nam je potrebno za odrešeni posao, zbog čega moramo da krademo momente tokom odmora ili da se borimo sa grižom savesti. jer nas neki deo posla ipak čeka.
Svi ljudi koje poznajem a koji poštuju ovo pravilo su opušteniji, zadovoljniji i svoje vreme koriste mnogo kvalitetnije.

3. Kreirajte jutarnji i večernji ritual, jer će njihovo postojanje učiniti vašu svakodnevnicu mnogo organizovanijom i zdravijom po vas.

Ovo je zaista nešto što mnogo utiče na dobro raspoloženje, posebno kada su u pitanju jutarnji rituali koji postavljaju ton dana i čine da lakše ustanete iz kreveta. Neka oni budu samo vaši, kako god ih vi osmislili ali neka fokus onoga što radite bude na zdravlju, dobrom osećaju, oslobađanju od stresa i inspiraciji.
4. Zapisujte stvari – ideje, planove, obaveze, želje… Kreirajte naviku da zapišete stvari, isplanirate obaveze na papiru i ispraznite um – odvojite tih 15ak minuta i videćete koliko ćete se osećati kreativnije i smirenije. Čak i ako vam se u početku ne bude pisalo ništa sem pukih reči koje asociraju na ono što ste mislili, vremenom ćete se opuštati sve više kako budete uviđali prednosti ovog postupka.
Ovo je zaista nešto što sam oduvek radila ali sam tokom ove godine baš baš koristila i što mi je doprinelo mnogo – od svih ideja koje sam uspela da sprovedem u delo do poboljšanja organizacije rada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA