Categories Blog

Lepa svaki dan: Beauty proizvodi koje morate imati na putovanjima

Nedavno sam se vratila iz Rima odlučna da obavezno sastavim spisak stvari koje ne smem da zaboravim da ponesem na neki sledeći put. I to ne stvari tipa garderobe, nego one sitnice koje vas spašavaju da budete bolje organizovani i da vam čitav put bude prijatniji. Nekih sam se setila, a neke spremam za prvi sledeći put.

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

 Zato sam sigurna da ako negde putujete mogu biti korisne:

1. Šampon za suvo pranje kose – nešto bez čega nikad nisam, u Beogradu ili van njega. Vraća svežinu kosi, produžava čist izgled i daje dodatni volumen. Ima ga u malim pakovanjima, idealnim za putovanja i nešto što je što olakšava život nap utu, posebno ukoliko sredite kosu pre polaska sa nekim loknama, npr. Jer koliko god bio divan smeštaj gde ste, nikad nije jednostavno a ni dovoljno vremena za sve beauty ritual – radije iskoristite to vreme za obilazak.

2. Sudokrem i maska za hidrataciju – ne znam da li ste od onih kojima se koža uzbuni nakon putovanja (posebno ako je duže putovanje) ali ja često imam problem sa 2 potpuno oprečne stvari – suvom kožom i sitnim bubuljicama, koje kao da su osip od nečeg prljavog (čak iako sve držim čistim, naravno).

Dve stvari su spas u tim situacijama – doooobro očistite kožu, nanesite nešto dodatno hidrirajuće (masku, losion, ili serum) na lice, a na upaljene delove malo Sudokrem-a koji će isušiti taj deo I učiniti da brže prođe. Ukoliko ste od onih koji dobiju ozbiljnije upale, Flogocid može biti rešenje – oba se kupuju u apoteci.

3. Ukosnice i šnalice – mislim da spadaju u stvari koje svi često zaboravimo, a mogu biti izuzetno zgodne kada nemate vremena ili mogućnosti da stilizujete kosu na uobičajen način. Takođe, u zavisnosti od toga da li ste na aktivnom odmoru ili ne, čine da vam bude lakše u obilascima kada je kosa sklonjena sa lica, a ako ste vešti pomažu i lakšem oblikovanju kose.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA