Lepa svaki dan: Beauty proizvodi koje morate imati na putovanjima

by | april 4, 2018

Nedavno sam se vratila iz Rima odlučna da obavezno sastavim spisak stvari koje ne smem da zaboravim da ponesem na neki sledeći put. I to ne stvari tipa garderobe, nego one sitnice koje vas spašavaju da budete bolje organizovani i da vam čitav put bude prijatniji. Nekih sam se setila, a neke spremam za prvi sledeći put.

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

 Zato sam sigurna da ako negde putujete mogu biti korisne:

1. Šampon za suvo pranje kose – nešto bez čega nikad nisam, u Beogradu ili van njega. Vraća svežinu kosi, produžava čist izgled i daje dodatni volumen. Ima ga u malim pakovanjima, idealnim za putovanja i nešto što je što olakšava život nap utu, posebno ukoliko sredite kosu pre polaska sa nekim loknama, npr. Jer koliko god bio divan smeštaj gde ste, nikad nije jednostavno a ni dovoljno vremena za sve beauty ritual – radije iskoristite to vreme za obilazak.

2. Sudokrem i maska za hidrataciju – ne znam da li ste od onih kojima se koža uzbuni nakon putovanja (posebno ako je duže putovanje) ali ja često imam problem sa 2 potpuno oprečne stvari – suvom kožom i sitnim bubuljicama, koje kao da su osip od nečeg prljavog (čak iako sve držim čistim, naravno).

Dve stvari su spas u tim situacijama – doooobro očistite kožu, nanesite nešto dodatno hidrirajuće (masku, losion, ili serum) na lice, a na upaljene delove malo Sudokrem-a koji će isušiti taj deo I učiniti da brže prođe. Ukoliko ste od onih koji dobiju ozbiljnije upale, Flogocid može biti rešenje – oba se kupuju u apoteci.

3. Ukosnice i šnalice – mislim da spadaju u stvari koje svi često zaboravimo, a mogu biti izuzetno zgodne kada nemate vremena ili mogućnosti da stilizujete kosu na uobičajen način. Takođe, u zavisnosti od toga da li ste na aktivnom odmoru ili ne, čine da vam bude lakše u obilascima kada je kosa sklonjena sa lica, a ako ste vešti pomažu i lakšem oblikovanju kose.

4. Rančić – nešto što obećavam sebi da ću kupiti već duže. I to ne onak ogroman nego manji, mekan, koji možete staviti i od napred ukoliko je gužva i brinete se za stvari. Mnoge žene nose torbe koje se nose na stranu, ali kada ih prepunimo (što je uvek slučaj) posle par sati postanu jako teške i neprijatne. Ranac omogućava da sve stavite u njega, menjate pozicije nošenja i imate uvek slobodne ruke. I još omogućava da ponesete malu flašicu vode, što je jedna od stvari koje prvo promenim na negativno nap utu – zaboravim da pijem vodu jer me mrzi da je nosim, pa je pijem samo na pauzama u kafiću I restoranu. Zato ranac kupujem prvom prilikom!

5. Flasteri I nešto za mazanje nogu za cirkulaciju – OK, ovo zvuči možda kao savet za neke bake, ALIIII kada puno šetamo, a na putovanjima svi to radimo jer je to i poenta, obuća ma koliko bila udobna malo nažulja stopala. Iz tog razloga je uvek zgodno imati neki flaster, makar preventivno. A nakon čitavog dana šetanja, ništa ne pomaže oporavak do sledećeg dana kao naizmenično tuširanje toplom i hladnom vodom i lagana masaža nečim za cirkulaciju. To može biti neko divno ulje sa ruzmarinom kakvo ja imam od Nikel-a iz Purity Box radnje, ili neka apotekarska kremica koja dodatno pomaže protiv otoka.

6. Biljni suplement neki za bolje varenje i detox – jer na putovanjima često probamo svašta od hrane i često u duplo većoj količini nego kod kuće (sigurno vam se nekad desilo da ste negde gde je švedski sto i da krenete sa voćem ili žitaricama, preko slanog dela do dezerta I to za doručak samo, a kod kuće pojedete par zalogaja ili samo jednu kategoriju hrane). Neka vrsta dodatka ishrani, poput ESI Ten Herbs preparata može samo pomoći da se i na putu osećate sjajno – samo proverite u apoteci sve detalje.

7. Udobna ali lepa garderoba – jer koliko god je na putovanjima udobnost na prvom mestu, važno je i da se osećamo dobro. Otkrila sam svoj način funkcionisanja na putovanjima – sređena I doterana gore: šminka, kosa, garderoba ali patike ili jako udobne sandale na nogama. Čak I da se ne uklapa savršeno, pruža udobnost a nekako na putovanjima I danas kada je takva moda, sve može

I ono što je najvažnije na putovanjima jer spremnost da što vise uživate, obiđete I vidite. Jer kada krenete sa puno energije neće vam toliko smetati ni malo bolne noge ni teška torba

Tagovi:

top