Lepa svaki dan: Greške koje nam koža ne oprašta

by | novembar 22, 2017

Svi znamo za one tipične greške koje nam koža ne oprašta poput sunčanja, solarijuma, čeprkanja i samostalnog „čišćenja“ i ostalo…
Ali postoje i one koje su skrivene i to u našu najbolju nameru da koži damo što više i učinimo je što zdravijom, a ove mogu biti i gore baš jer ih ne primećujemo i ni ne znamo gde grešimo i kako to da korigujemo.

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

Neke od njih su sledeće:

1. Preterano čišćenje lica gotovo da je jednak greh kao i nikakvo čišćenje samo u obrnutom smeru 🙂
Preterano čišćenje isušuje kožu, uklanja njen zaštitni sloj čineći je na kraju i masnijom i problematičmijom kroz vreme.
Skidanje šminke laganim mlekom i umivanje toplom vodom uveče i samo umivanje mlakom vodom ujutru su sasvim dovoljni uz redovnu negu, bez obzira na tip kože.

2. Prevelika količina proizvoda za negu, kojoj smo često sklone iz želje da nešto posebno tretiramo i nahranimo, a koža zapravo može da primi određenu kličinu proizvoda i sve ostalo je samo višak i nešto što može umastiti kožu.

3. Agresivno i prečesto skidanje nausnica je greška koju pravi veliki broj nas iz želje da uvek budemo bez ijedne dlačice, a zaprvo prečesto skidanje površinskog sloja kože na tom delu samo povećava rizik od depigmentacija.

4. Nedovoljno voća i povrća u ishrani – ne samo zbog vitamina i minerala već jer postoji litava teorija o hidrataciji i poboljšanju ukoliko se voda unosi i kroz hranu u vidu voća i povrća, ne sam kao tečnost.

5. Izbegavanje tečnog pudera jer je on, suprotno mišljenju nekih dama, zapravo zaštita za lice.
Zamislite to ovako: kada nemate puder sva prljavština se lepi za kremu i prodire u kožu lica. Kada imate puder koji je nanesen na kožu prethodno hidriranom kremom, on pravi barijeru između kreme i kože lica i između spoljnih prljavština koje se u ovoj situaciji lepe na puder.

Koža, posebno koža lica koja je osetljivija na spoljne faktore i način na koji postupate sa njom vrlo brzo pokaže bilo da uvedemo pozitivnu ili negativnu promenu i zato se potrudite da sprovedete one male pozitivne promene koje nekad prođu skroz skriveno – koža će se odužiti blistavim sjajem! 🙂

Pročitajte i…Lepa svaki dan: Kako izabrati idealnu boju crvenog ruža?

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Tagovi:

top