Categories Blog

Lepa svaki dan: Istine i zablude procedura podmlađivanja hijaluronom i botoksom

Za mene koja sam najveći entuzijasta za estetsku medicinu, koji zvaničnim obrazovanjem nema nikakve veze sa tom strukom, događaj kome sam prirustvovala tokom vikenda je bio velika privilegija! Imala sam priliku da uživo gledam svetski poznatog plastičnog hirurga po imenu Mauricio De Maio, internacionalnog trenera kompanije koja je i zaštitila popularno ime Botox za botulinski toksin , kako izvodi ČUDA hijaluronskim filerima.  Rezultati su bili toliko prirodni da niko nikada ne bi poverovao da je na tim licima nešto rađeno, osim što izgledaju neopisivo sveže i mladoliko. Upravo na ovim razlikama kreiran je čitav program i pristup rada nazvan MD kodovi. Program predstavlja univerzalne oznake za mesta na kojima se može koristiti hijaluron ili botox, kao i preporučene količine po ubodnoj tački, u zavisnosti od potreba pacijenta i željenog rezultata.

 

Ove razlike u pristupu prave i razliku u efektu same korekcije:

1. Uvažavanje emocionalnog izraza procesa starenja kod pacijenata – jer kako starimo naše lice menja izraz zbog pada tonusa i gubitka duboke masti što nas može učiniti da izgledamo tužno, ljuto, umorno… Detektovanjem emocije koja smeta na licu, lakše se određuje mesto na kom je potrebno napraviti korekciju kako bi se postigao željeni rezultat.

Foto: Privatna arhiva

2. Delovanje na uzrok a ne na posledicu starenja predstavlja, na neki način, noviji pristup podmlađivanju nasuprot onom gde su se tretirale bore i neravnine nastale starenjem. Novi pristup tretira posledice starenja indirektno, vraćajući volumen na onim delovima i nivoima gde starenje zapravo nastaje, istovremeno korigujući posledice i sprečavajući dalje starenje. Primera radi – nekadašnji pravac je korekciju nazolabijalnih bora vršio direktno popunjavanjem bore hijaluronom što je vremenom činilo da taj deo lica deluje podbulo i dodatno izgubi tonus, dok novi pravac rešava uzrok koji je pad tonusa jagodica zahvaljujući resorpciji kosti i gubitku masti, te nadoknađuje upravo taj deo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA