Lepa svaki dan: Istine i zablude procedura podmlađivanja hijaluronom i botoksom

by | oktobar 11, 2017

Za mene koja sam najveći entuzijasta za estetsku medicinu, koji zvaničnim obrazovanjem nema nikakve veze sa tom strukom, događaj kome sam prirustvovala tokom vikenda je bio velika privilegija! Imala sam priliku da uživo gledam svetski poznatog plastičnog hirurga po imenu Mauricio De Maio, internacionalnog trenera kompanije koja je i zaštitila popularno ime Botox za botulinski toksin , kako izvodi ČUDA hijaluronskim filerima.  Rezultati su bili toliko prirodni da niko nikada ne bi poverovao da je na tim licima nešto rađeno, osim što izgledaju neopisivo sveže i mladoliko. Upravo na ovim razlikama kreiran je čitav program i pristup rada nazvan MD kodovi. Program predstavlja univerzalne oznake za mesta na kojima se može koristiti hijaluron ili botox, kao i preporučene količine po ubodnoj tački, u zavisnosti od potreba pacijenta i željenog rezultata.

 

Ove razlike u pristupu prave i razliku u efektu same korekcije:

1. Uvažavanje emocionalnog izraza procesa starenja kod pacijenata – jer kako starimo naše lice menja izraz zbog pada tonusa i gubitka duboke masti što nas može učiniti da izgledamo tužno, ljuto, umorno… Detektovanjem emocije koja smeta na licu, lakše se određuje mesto na kom je potrebno napraviti korekciju kako bi se postigao željeni rezultat.

Foto: Privatna arhiva

2. Delovanje na uzrok a ne na posledicu starenja predstavlja, na neki način, noviji pristup podmlađivanju nasuprot onom gde su se tretirale bore i neravnine nastale starenjem. Novi pristup tretira posledice starenja indirektno, vraćajući volumen na onim delovima i nivoima gde starenje zapravo nastaje, istovremeno korigujući posledice i sprečavajući dalje starenje. Primera radi – nekadašnji pravac je korekciju nazolabijalnih bora vršio direktno popunjavanjem bore hijaluronom što je vremenom činilo da taj deo lica deluje podbulo i dodatno izgubi tonus, dok novi pravac rešava uzrok koji je pad tonusa jagodica zahvaljujući resorpciji kosti i gubitku masti, te nadoknađuje upravo taj deo.

3. Korišćenje pravih i kvalitetnih materijala poput Juvederm hijaluronskih filera čini rezultate mnogo prirodnijim jer su doktorima izuzetno važni njihova predvidivost i preciznost, a samom pacijentu mekoća i glatkoća materijala zbog čega ne moraju brinuti o veštačkom efektu ili komplikacijama.

Foto: Privatna arhiva

4. Vrhunsko poznavanje anatomije i procesa starenja doktora koji rade po ovom programu na kome se insistira, osigurava ne samo bezbednost, već i prirodnost efekta budući da se deluje u dubljim strukturama u dosta tačaka sa po malom količinom kako bi se licu dala potpora te i veće količine hijalurona u zbiru ne daju efekat „prenaduvanosti“ lica.


5. „Manje je više“ filozofija koju zastupa ovaj pristup podrazumeva i etapno podmlađivanje gde se regije ili promene nastale starenjem tretiraju iz nekoliko faza – po prioritetima i u zavisnosti od želja, potreba i finansijskih mogućnosti pacijenta čime se postepeno sve više i više poboljšava izgled.

Ključna stvar je odabrati dobrog stručnjaka i imati realna očekivanja – ukoliko doktor radi po ovakvom pristupu a pacijent takođe želi prirodne rezultate nema razloga za brigu oko veštačkog izgleda, neprirodne mimike ili bezbednosti.

Verujte kad vam kaže najveći estetik entuzijasta i svedok bezbroj savršenih rezultata 🙂

 

Pročitajte i…Lepa svaki dan: Kako da budemo lepe i osećamo se tako SVAKOG DANA

 

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Tagovi:

top