Lepa svaki dan: Kako izabrati idealnu boju crvenog ruža?

by | novembar 15, 2017

Sezona slavlja nam uskoro dolazi što označava vreme pojačanog doterivanja i želje da uvek izgledamo skockano, za sve prilike koje se dešavaju. 🙂 Negde u ovom periodu otprilike žene žele da koriste crveni ruž mnogo više, jer ih sama boja asocira na glamur i Novu godinu. Gotovo da ne postoji osoba kojoj ne pristaje crveni karmin. Naravno, ukoliko želi da ga nosi i oseća se dobro sa njim, jer iz nekog razloga crveni ruž to zahteva – da se nosi sa samopouzdanjem.

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

Ima par pravila kako da odaberete idealnu vrstu:

1. Odaberite vrstu u skladu sa potrebama – da li vam više odgovara kremasti, u stiku ili tečni, kao i da li želite da je potpuno mat ili sjajan.

U tome će vam najbolje pomoći par stvari:

– Da li je potrebno da korigujete oblik usana? Ukoliko da, za vas su više mat i oni u tečnom obliku su najlakši
– Da li imate problem sa karminom koji ostaje na zubima zbog njihovog oblika? Ako ne, onda slobodno uzmite kremasti
– Da li su vam suva često ispucala i osetljiva? Ako da, za vas su onda kremasti i sjajniji radije nego mat

2. Uzmite u obzir boju zuba i tena – ako ste prirodno svetli vama će stajati najviše klasična crvena, dok na maslinastom tenu i preplanulijoj koži malina crvena izgleda sjajno. Takođe osim ukoliko su vam zubi izuzetno beli i savršeni, izbegnite sve što vuče na narandžasto jer ta nijansa dodatno čini zube žućim i radije odaberite neku sa plavičastim pigmentom.

3. Koristite brzi test – Nanesite različite boje i formule ruža i onaj koji momentalno učini da izgledate bolje i svežije, čak i ako nemate ostatak šminke na licu – taj je pravi! Prava crvena je tu da vas učini da izgledate odmornije i svežije.

Kada ste odabrali idealnu boju i formulaciju, važno je prvo uraditi piling usana. Ništa ne čini da crveni karmin izgleda loše od ispucalih usana! Zatim nanesite olovku i korigujte oblik za maksimalno precizan efekat.

Crveni ruž sam po sebi zahteva savršen ten jer privlači puno pažnje na lice. Takođe, može savršeno kamuflirati nedostatak vremena za spremanje! Kada želite da preskočite komplikovano šminkanje očiju i jednostavno želite da naglasite usne -crveni ruž je pravi izbor. Vodite samo računa o boji tena i balansu jer jarka i dominantna boja zna da izvuče svežinu iz lica, ali samo ukoliko ne koristite pomoć bronzera i rumenila. I na kraju, ne plašite se da isprobavate malo jaču šminku – sezona proslava je upravo tome i namenjena!

Tagovi:

top