Categories Blog

Lepa svaki dan: Kako se pripremiti za leto – od skidanja do sunčanja?

Ima jedna šala koja kruži internetom a možda sam je nekad I podelila sa vama: “Sezona smršaću do leta je zvanično zatvorena, sezona smršaću do Nove godine može da počne!” 

Iako ovaj tekst i nema neke veze sa mršavljenjem, nekako mislim da smo svi skloni velikim obećanjima šta ćemo uraditi do leta, do ovog datuma ili onog i da nas često dočeka to nespremne.

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

Ja svake godine sebi kažem da ću do onog prvog skidanja u kratku haljinu ili kupaći uraditi neke stvari:  ozbiljnije vežbati, obaviti sve anticelulit masaže i tretmane, otići napokon na tu epilaciju, potamneti malo dok vozim bicikl na Adi (što radim NIKAD) I onda se ne okrenem i već je 30C i treba da se pakujem za more!

E sad, šta uraditi ako ste i vi ove godine u sličnoj situaciji i ako ste kampanjac kao i ja, ali volite ipak da sve bude na mestu?

Ove godine sam otkrila neke SPAS U ZADNJI ČAS stvari koje su mi jako pomogle:

  1. TRAJNA EPILACIJA je nešto što sam odlagala oduvek i uvek se setim u poslednji čas kada je već kasno. Nedavno sam, iz želje da se samo raspitam, otišla u Dermaville centar i tamo su mi rekli da je jedino potrebno da se ne sunčam 2 nedelje pre I posle tretmana I to je NAJBOLJA STVAR KOJU SAM URADILA! Posle prvog tretmana su se dlačile nakon 7-10 dana maltene zaustavile sa rastom I uopšte ih nema. Iako nije idealno rešenje jer kažu da se posle 2.-3. tretmana situacija menja, može biti odlično rešenje 2 nedelje pred more ili udarnu sezonu da budete skroz mirni sa tim problemom.

Ima već par nedelja kako sam možda samo par puta uzela brijač u ruke i toliko sam srećna zbog toga!

  1. Mezoterapija tela i/ili maderoterapija u zavisnosti od toga šta vam je potrebno I koliko je problem celulita izražen. I iako je najbolje o njemu misliti u decembru i tokom cele godine, realno je da većina žena shvati tek pred leto da se situacija može unaprediti. Za one sa izraženijim celulitom ili viškom kilograma, mezoterapija može biti idealna podrška koja daje jako brze rezultate, dok je kod onih kojima je potrebno samo malo podrške popularna masaža oklagijama spas!

Nešto mi govori da posle zime posvećene uglavnom poslu treba da primenim kombinaciju jer znam da mi ništa ne pomogne u izbacivanju viška vode i toksina, prolepšavanju kože, dobrom osećaju, preoblikovanju i smanjenju celulita kao vitaminski mezo kokteli dr Ioanne.

Još jedna fenomenalna stvar kao podrška je popularna Sassy voda (limun, nana I krastavac) kao i različite kombinacije čajeva koje pomažu izbacivanje vode i štetnih materija i neminovno smanjuju vidljivost neravnina pa čak i da ništa drugo posebno ne primenjujete osim malo pažnje u ishrani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA