Categories Blog

Lepa svaki dan: Unesite prolećnu energiju u kuću uz minimalno ulaganje

Kad sam bila mlađa nije mi baš bilo jasno šta znači “prolećno spremanje” jer sam podrazumevala da se kuća čisti uvek I šta je onda različito u proleće Međutim, kako sam bivala starija, sve sam vise shvatala važnost I uticaj prostora koji nas okružuje na raspoloženje, na život I na energiju koju imamo.I od tad mi je ovih par stvari nešto što ne propuštam na smeni sezone, a posebno pred proleće kada osećamo najveću motivaciju da zablistamo u svakom smislu. Ovih par stvari zahteva minimalno novca, a unosi novu energiju provereno!

 

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

1. Očistite sve detaljno – nikakva posebna mudrost ali kada je sve čisto, I to onako detaljno čisto, sa sve pranjem tepiha I zavesa I prozora, odmah deluje prozračnije I novije, čak I ukoliko godinama nije menjano.

 

2. Pobacajte sve suvišno – ali bukvalno sve što vam guši prostor I ne doprinosi ni u kom smislu. Tu spadaju stari časopisi, garderoba koju ne nosite, gomila praznih bočica I testera u kupatilu… Bukvalno sve što ne koristite podelite u dve gomile: za smeće jer ni čemu ne služi I za davanje jer će nekom koristiti, I onda iznesite to iz svog prostora.

 

3. Promenite raspored – jer čak I minimalna promena poput premeštanje fotelje I lampe na drugo mesto, ili reorganizacija stvari na policama menja kompletan doživljaj I osvežava stvari.

 

 

4. Unesite cveće i biljke – po mogućstvu sveže i u saksijama. To ne mora da bude ništa komplikovano ili skupo, najobičnije cveće I bilje, ali u nekoliko saksijica I vaza raspoređenih po kući ili kreiranje malih kutaka sa vise saksija. Zelenilo oplemenjuje prostor I daje taj prolećni duh, a unosi promenu I čini da prostor deluje sređenije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA