Categories Blog

Lepa svaki dan: Vreme je za oporavak nakon praznika!

Znam da veliki broj ljudi, u koje spadam i ja, sa nekim novogodišnjim odlukama dočeka i kinesku Novu godinu kako bi ih primenio, ali mislim da je ove godine vreme da se to promeni. Prolazak Božića označava kraj ruskim salatama, slatkišima, alkoholu, onom lepom lenčarenju i zabavi i pruža idealnu priliku da se primeni jedan kratak oporavak nakon praznika, koji koliko god bili lepi, znaju i da pokažu negativniju stranu ako nismo disciplinovani. Jer što reče jedan moj prijatelj: “Nije što sam jeo i pio za praznike, nego sam MNOGO jeo i pio” 🙂 pa ako je to i vaša situacija… čitajte dalje.

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

Prvo pitanje je da li ste uživali? U hrani, piću, druženju?
Jeste? 🙂 E pa onda nema kajanja mnogo jer se sve da rešiti uz par koraka.

1. Aktivirajte se!

Nije važno da li ćete se vratiti na treninge ili ćete samo krenuti u redovne šetnje, ali jedan od neprijatelja tokom praznika je što se selimo sa mesta na mesto u kom se jede i pije i manje smo aktivni, a jedna šetnja već može učiniti da se osetimo potpuno drugačije kada krv prostruji.

2. Uklonite sve ostatke izazova i ruskih salata koje su se ionako svima smučile i zamenite ih nekim laganijim obrocima. Za mene je ovo uvek najveći izazov jer kada se naviknete par dana da jedete kaloričnu preukusnu hranu u većoj količini taj prelaz je jako težak, posebno jer svi želimo da napravimo nagli, ali postepeno uklanjanje nezdravih navika i smanjenje porcija već da rezultate.

3. Iskoristite malu pomoć biljaka u obliku čaja ili tabletica koje pomažu detoksikaciju organizma i lakše izbacivanje viška vode i štetnih materija, poput Esi Ten Herbs tableta za varenje i Apuretin tableta koje pomažu drenažu. Ovo je stavka koja jako pomaže ali za koju je JAKO VAŽNO da se konsultujete sa stručnim licem, posebno ukoliko imate neki zdravstveni problem

4. Naspavajte se – kao savet zvuči čudno ali zapravo veliki broj nas tokom odmora i slobodnih dana malo ispadne iz ritma odmora jer znamo da imamo više vremena da spavamo ujutru i kao posledica često bude taj osećaj umora.

5. Napunite kadu, uradite piling, iznegujte kožu i kosu, idite na masažu… Ne samo jer praznični tempo života ostavlja posledice nego jer nas ta priprema čini da se polako vraćamo uobičajenim rutinama (i da se odmah razumemo, znam da smo se svi kupali i tokom praznika 😀 , ali ima nešto u toj rutini kada sve uradimo odjednom i doteramo se skroz – asocira nas na pripreme iz dana osnovne škole koje su označavale početak nedelje i uvodi nas u raspoloženje i motiviše za nove aktivnosti)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA