Mirna voda ili uzburkano more?

by | oktobar 16, 2012

Lidija Ćulibrk, glavna i odgovorna urednica

Razmišljam ovih dana o odluci koju treba da donesem, i to brzo. Odluke nikada nisu lake, bar meni. Ovog puta, otputovati ili ne. A put je dug.
Tu su i „za i protiv“. Raščlanjujem obe opcije na sastavne delove. Ako uradim kajaću se, ako ne uradim, kajaću se.

I prisećam se svih savete o tome kako je ponekad najbolje ne vagati i ne procenjivati razumom već se pouzdati u „gut feeling“. Mada baš sam nedavno pročitala da najnovija istraživanja pokazuju da se na „gut feeling“ ne možemo oslanjati jer on najčešće odražava strepnju, strah, paniku koje su od promene, od novog, od iskoraka iz zone komfora. To su oni naši praiskonski „čuvari“ iz perioda kada smo lovili zarad opstanka i branili se od plemena iz susedne pećine.

Međutim, intuicija, treće oko ili šesto čulo imaju i mnoge druge svoje „izvore informisanja“ i načine na kje nam se obraćaju. Na primer, raznorazne znakove pored puta na koje treba da motrimo.

I tako sam ja danas pre podne, rešena da najzad pospremim prenatrpan radni sto, naletela na razglednicu sa svetionikom na kojoj je pisalo: „Dok plovite kroz život, ne izbegavajte uzburkano more. Mirna voda vas neće pretvoriti u veštog mornara.“

Kupiću danas tu kartu i skinuti prašinu sa kofera. Ma, uvek mogu odustati. Znate, onako filmski :)!

Tagovi: