Američke palačinke sa puterom od lešnika i sladoledom od banane

by | februar 22, 2017

My-sweet-mundo

Upoznajte Jovanu, food i travel blogerku koja trenutno živi i radi u Barseloni. Njeni čarobni i vrlo zdravi recepti odvešće vas u nova prostranstva ukusa. Pridružite nam se u putovanju!

Life is short, eat the dessert first.“
„Život je kratak, prvo pojedi desert.“
Ernestine Ulmer

Nedelja ujutru je rezervisana za duže spavanje i najlepši doručak. Nju potpuno posvetim sebi i uživanju u svemu onome u čemu nisam mogla da uživam tokom sedmice: šetnji, vožnji bicikla ili putovanju. Nedeljom obožavam da se biciklom odvezem na plažu i posmatram more i beskrajno plavo nebo. Zvuk talasa i nebo bez oblaka jednostavno izbrišu sve probleme i napune me ogromnom količinom pozitivne energije…

Foto: Privatna arhiva

Nekada prosto obožavam Barselonu, a nekada mi ovde bude užasno dosadno. Verujem da će mnogima zvučati čudno, s obzirom na to da je Barselona prelep grad na obali mora sa još lepšom klimom, ali ubedjena sam da se to svima dešava, bez obzira na to gde žive. Jednostavno se zasitimo istim mestima kojima prolazimo i likovima koje vidjamo svakog dana. Zato i većina nas ima konstantnu potrebu da putuje i upoznaje nova mesta i ljude.
Verujem da je isti slučaj i sa hranom. Posle nekog vremena nam dosadi doručak koji jedemo svakog dana i poželimo da probamo nešto drugo, novu kombinaciju sastojaka ili potpuno drugačiju dekoraciju koja naš obrok pretvara u remek-delo.
Jer, uživati u životu znači stvarati život koji želimo da živimo, stvarati nezaboravne trenutke kojih ćemo se zauvek sećati…
Prošla nedelja je bila jedan od onih dana kada nisam znala šta da pripremim za doručak, a trebalo mi je nešto ukusno i slatko. Američke palačinke su u mojoj glavi zvučale kao savršen izbor jer su ukusne a prave se lako. Zbog toga sam i odlučila da ih napravim, poslužim sa sladoledom od banane i ukrasim jagodama, bananom, puterom od badema i malo seckanih lešnika.

Sastojci:
• 1/2 šolje lešnikovog putera
• 1/2 šolje kompota od jabuke
• 2 jaja
• 1 supena kašika namaza od urmi
• 1/2 kafene kašičice sode bikarbone
• 1/2 kafene kašičice cimeta
• 1/2 supene kašike ekstrakta od vanile

Foto: Privatna arhiva

Priprema:
1. U činiji srednje veličine pomešajte sve sastojke i dobro ih izmešajte kako bi se sve dobro sjedinilo.
2. Stavite malo kokosovog ulja na tiganj pa, kada se zagreje, sipajte testo (otprilike pola kutlače testa za jednu palačinku).
3. Služite palačinke tople, sa sladoledom od banane koji će se istopiti i pretvoriti u sos.
4.
Ukrasite jagodama, bananama, lešnicima i puterom od badema.

Tagovi: