Domaći Ferrero Rocher? O, da, probali smo ga i savršen je!

by | decembar 22, 2016

My-sweet-mundo

Upoznajte Jovanu, food i travel blogerku koja trenutno živi i radi u Barseloni. Njeni čarobni i vrlo zdravi recepti odvešće vas u nova prostranstva ukusa. Pridružite nam se u putovanju!

Life is short, eat the dessert first.“
„Život je kratak, prvo pojedi desert.“
Ernestine Ulmer

Da li ste primetili da, kako se bliže Božić i Nova godina, počnu sa svih strana da nas bombarduju idejama za poklone, zaslepljuju nas blještavi izlozi, u prodavnicama sa svih raftova sijaju ukrasni papiri bombonjera?

Close-up of gold party horn blower

Foto: Getty images

Za neke je decembar jedno od najlepših perioda jer sve sija nekim novim sjajem i ljudi su raspoloženiji zbog predstojećih praznika i slobodnih dana koje će provesti sa svojim porodicama, dok je za druge ovaj period stresan jer, pored posla na kome provedu gotovo čitav dan, slobodno vreme moraju da provedu po tržnim centrima, tražeći poklone za svoje najbliže. Koliko god se trudili da ignorišemo to ludilo za vreme praznika, pritisak sa svih strana je toliko jak da mu na kraju podležemo i, hteli ne hteli, makar deo vikenda provodimo u tržnom centru gurajući se sa masom ljudi i tražeći poklone. Upravo sam danas to osetila dok sam prolazila kroz tržni centar tražeći poklon za svoje roditelje.

Ovo je već četvrta Nova godina koju neću provesti u Srbiji, pa sam rešila da ih makar obradujem nekim sitnicama. Dok sam lutala buticima, pažnju mi je privukla ogromna Ferrero Rocher kugla sa mašnicom na vrhu koja je bila tako postavljena u izlogu prodavnice, da je bilo nemoguće ne primetiti je. Ove godine su izbacili tu veliku kuglu od čokolade koja je napunjena klasičnim malim kuglicama i, moram da priznam, izgleda tako lepo i prefinjeno da sam, iako znam da je neću pojesti, poželela da je kupim, makar da bih je poklonila nekome.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Posle malo razmišljanja, odlučila sam da je ipak ne kupujem, već da kod kuće probam da napravim svoju, zdraviju verziju Ferera.
Kao i uvek, želela sam da recept bude što jednostavniji i brži, da ne bih provela previše vremena u kuhinji i da bih, ovo je glavni razlog, što pre mogla da uživam u ovim savršenim kuglicama.
Reći ću vam samo jedno, ovo je jedan od najboljih kolača koje sam napravila i sigurna sam da će biti vrlo popularni medju vašim gostima tokom ovih praznika.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Sastojci:
• 1 šolja lešniika
• 2 kašike kašike kakaa
• 1 kašika kokosovog ulja
• 5 kašika vode
• 15 urmi
• 18 celih lešnika
• 1/3 šolje krupno seckanih lešnika

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Priprema:
1. U multipraktiku umutite lešnik dok ne počne da se pretvara u puter.
2. Dodajte kakao i kokosovo ulje i mutite još malo dok se sve lepo ne sjedini.
3. Dodajte vodu i sjedinite sve a zatim masu ostavite sa strane.
4. Urme stavite u multipraktik i mutite nekoliko minuta dok se ne razbiju i pretvore u lepljivu lopticu.
5. Masu od lešnika vratite u multipraktik i sa urmama mutite još minut dok se ne sjedine.
6. Masu za kuglice stavite da odstoji u frižideru oko pola sata.
7. Izvucite masu iz frižidera i pravite kuglice.
8. Stavice jedan lešnik u svaku kuglicu.
9. Kuglice uvaljajte u seckani lešnik i ostavite neko vreme u frižideru kako bi se lepo stegle.

Tagovi: