Jovana nam sprema osvežavajući šejk od manga i banane

by | februar 28, 2017

My-sweet-mundo

Upoznajte Jovanu, food i travel blogerku koja trenutno živi i radi u Barseloni. Njeni čarobni i vrlo zdravi recepti odvešće vas u nova prostranstva ukusa. Pridružite nam se u putovanju!

Life is short, eat the dessert first.“
„Život je kratak, prvo pojedi desert.“
Ernestine Ulmer

Napolju je neko čudno vreme, nije ni potpuno oblačno, a ni vedro. Jedan je od onih dana kada mi treba malo dodatne energije da bih popravila svoje raspoloženje, kada mi treba malo više voća i vedrih boja…

Foto: Privatna arhiva

A ima li ičeg boljeg za popravljanje raspoloženja od jarko žutog šejka od manga? To je kao da ste dobili leto u šolji. Mmmm, ništa lepše.
Istini za volju, kada sam prvi put probala mango, ukus me je podsetio na ukus peršuna. Onome ko ga obožava biće smešno, ali zaista je tako bilo. Nisam želela da ga jedem dugo nakon toga. Ali, smatram da nekim stvarima u životu treba pružiti drugu šansu, pa se tako i mango vremenom vratio u moj život. Ne samo da mi se dopao njegov ukus, već sam počela da ga obožavam. Doduše, moram priznati, bila sam malo skeptična po pitanju šejka sa mangom. Dok ga nisam napravila.

Foto: Privatna arhiva

Ne postoji ništa kremastije, ukusnije i savršenije od ovog šejka koji svojim mlečnim ukusom podseća na sladoled. A postoji li išta bolje od zdravog sladoleda koji možete da popijete? Za mene ne! Još ako kombinaciji manga i banane dodate malo lešnika i vanile, stvorili ste savršenstvo.
Ono što najviše volim kod ovakvih šejkova je što su izuzetno zdravi i kroz njih se unese dosta voća, a sa druge strane su neverovatno ukusni i dosta zasite pa mogu da zamene i doručak, ukoliko ujutru nemam puno vremena. Takodje mogu biti i savršena popodnevna užina kada mi ponestane zdravih štanglica ili odlično energetsko piće nakon napornog treninga.

U svakom slučaju, kada god da ga napravite, sigurna sam da će vam se dopasti njegov ukus i da ćete ga često praviti.

Uživajte!

Foto: Privatna arhiva

Sastojci:
1 smrznuti mango
1 smrznuta banana
1 1/2 šolja mleka od kokosa, badema ili pirinča
1 supena kašika kolagena u prahu (može se izostaviti)
1 kafena kašičica vanila ekstrakta
1/4 šolje lešnika

Priprema:
1. U blender sipajte mleko pa dodajte mango, bananu, lešnik, vanila ekstrakt i kolagen.
2. Mutite oko dva minuta dok se  sve dobro ne sjedini.
3. Sipajte u čaše i uživajte.

Pročitajte i…Jovana nam je pokazala kako da napravimo NEPEČENU tortu od indijskih oraha. Oduševljeni smo!

Pratite Jovanu na njenom blogu My sweet mundo

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: