Prepoznajete li ovaj napitak? Garantujemo da će vama sada prijati kao nikada pre

by | januar 18, 2017

My-sweet-mundo

Upoznajte Jovanu, food i travel blogerku koja trenutno živi i radi u Barseloni. Njeni čarobni i vrlo zdravi recepti odvešće vas u nova prostranstva ukusa. Pridružite nam se u putovanju!

Life is short, eat the dessert first.“
„Život je kratak, prvo pojedi desert.“
Ernestine Ulmer

Konačno možemo reći da su praznici i praznične gozbe za nama. Odmarali smo, uživali, oko nas se svuda spremalo i, gde god da smo se pojavili, neko nas je nudio hranom. Verujem da se još uvek borite sa osećanjem nadutosti zbog prevelike količine unete hrane i da svakog dana sebi obećavate da je to poslednji dan prejedanja i da od sutra već okrećete novi list i počinjete da se zdravo hranite.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Nije lako, znam, vratiti se na posao, krenuti opet u teretanu i odreći se tako ukusnih, a tako kaloričnih torti i kolačića. Nije lako, ali je neophodno. A bilo je tako savršeno izležavati se u krevetu uz omiljeni film.

Pročitajte i… Kremasti puter od badema je ukusan baš kao što zvuči, imamo i dokaz 🙂

Ali, posmatrajmo to ovako. Nova godina je naša nova šansa da se osećamo bolje i budemo zadovoljniji sobom. Zato je treba iskoristiti i odmah početi sa detoksikacijom organizma kako bismo se iščistili i dobili više energije. A ima li ičeg boljeg od limunade?

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Ukoliko sumnjičavo posmatrate moje fotografije i pitate se gde je tu limunada, radi se o crnoj limunadi koja ima ukus klasične, ali sadrži aktivni ugalj koji joj daje tu crnu boju zbog koje ste već spremni da je odbijete. Upravo je aktivni ugalj to što će vaš organizam očistiti od toksina, smanjiti nadutost i sniziti holesterol.

Pročitajte i… Topla čokolada sa kremom od lešnika koji neodoljivo podseća na Nutelu obradovaće sva vaša čula

Zato, dragi moji, trk po sastojke jer ne postoji bolji način od limuna da unesete tako potreban vitamin C kao i meda koji sadrži antioksidanse i daje energiju. Ukoliko vam je zapušen nos ili teško dišete, limunadi možete dodati malo kajen bibera a, ukoliko volite nanu, dodajte nekoliko svežih listova koji će blagotvorno uticati na varenje.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Živeli!

Pročitajte i… Domaći Ferrero Rocher? O, da, probali smo ga i savršen je!

DETOKS CRNOM LIMUNADOM

Sastojci:

Sok od 1 1/2 limuna
2 kašike meda
4 čaše vode
1 tableta aktivnog uglja

Priprema:

1. Staviti sve sastojke u blender i mutiti oko pola minuta.
2. Sipati u čaše i dodati nekoliko kriški seckanog limuna.

Ovaj i još dosta sličnih recepata možete naći na mom blogu www.mysweetmundo.com.

Tagovi: