Zdravi bezgrešni sladoled od banane

by | februar 15, 2017

My-sweet-mundo

Upoznajte Jovanu, food i travel blogerku koja trenutno živi i radi u Barseloni. Njeni čarobni i vrlo zdravi recepti odvešće vas u nova prostranstva ukusa. Pridružite nam se u putovanju!

Life is short, eat the dessert first.“
„Život je kratak, prvo pojedi desert.“
Ernestine Ulmer

Zima još uvek traje i znam da bi trebalo da se okrenem zimskim receptima ali, bez obzira na to što je napolju hladno, ne mogu da odolim ovom sladoledu, pogotovo što taj isti sladoled mogu da jedem i za doručak, pomešan sa muslijem, jagodama i čokoladom. Sladoled za doručak, da li uopšte postoji nešto što savršenije zvuči?

Foto: Privatna arhiva

Prošle nedelje sam kupila dva kilograma banana i, pošto ih je bilo previše, morala sam polovinu da zamrznem da se ne bi pokvarile. Ali, pored preventive od kvarenja, postoji i drugi, mnogo bitniji razlog. Te smrznute banane mogu, za manje od 5 minuta, da se pretvore u preukusan sladoled.

Foto: Privatna arhiva

Verujem da ćete na početku biti skeptični i delovaće vam čudno da išta, osim kupovnog, može imati tu kremastu strukturu sladoleda u koju smo svi zaljubljeni. Iz nekog magičnog razloga banane je imaju i predstavljaju najukusniji i najkremastiji sladoled koji postoji.

Foto: Privatna arhiva

Ukoliko volite da eksperimentišete, bananama možete dodati jagode, čokoladu ili puter od lešnika ili badema. Ja sam čak jednom prilikom otišla korak dalje i dodala izmrvljeni čokoladni kolač i to je, za sada, moja omiljena kombinacija (nažalost previše se brzo pojeo pa nisam stigla da ga fotografišem).
Ovaj recept je savršen za sve one koji ne vole da troše previše vremena u kuhinji a najbolje od svega je što se zaista može napraviti beskrajno mnogo kombinacija za vrlo kratko vreme. Čak može poslužiti i kao preliv za američke palačinke jer se sladoled se istopi na toploti i pretvori u sos. Ja sam njime oduševljena i u ovoj kombinaciji.
Prijatno!

Foto: Privatna arhiva

Sastojci:
• 2 smrznute banane
• 2 supene kašike mleka od pirinča ili badema

Priprema:
1. Staviti banane u multipraktik i mutiti dok se ne isitne.
2. Dodati dve kašike mleka i mutiti dok ne dobiju kremastu strukturu poput sladoleda. Ukoliko je potrebno zbog kremastije strukture, možete dodati još jednu kašiku mleka.

Tagovi: