Tema nedelje: Kad naiđu „oni dani“

by | decembar 2, 2016
Autor teksta: Brankica Treskavica, novinarka magazina "Lepota i zdravlje"

Autor teksta: Brankica Treskavica, novinarka magazina „Lepota i zdravlje“

Svakome ponekad naiđe nekoliko loših dana, kada nam nije jasno šta se to dešava i kako je moguće da smo se našli u takvim situacijama. Svejedno je da li nam se to događa na poslovnom, ljubavnom ili prijateljskom planu. Suština je u tome da smo za to što čujemo bili potpuno nespremni, a o manjoj ili većoj povređenosti da ne govorim.

 

I, šta tada? Možemo da se, onako, tipično ženski isplačemo, ali pitanje je da li ćemo se osećati bolje. Možemo i da se vratimo u dane kada smo mogli da poslodavca, prijatelja ili muškaraca ostavimo i započnemo neke druge veze ili poslove. Međutim, i od toga nema neke velike vajde. To što nam je neko nudio divne poslove pre tri ili osam godina više nema nikakve veze, baš kao što nas se više i ne seća frajer koji nas je startovao u aprilu 2007. godine. U ženskim magazinima smo često čitali da shopping može da bude lekovit, ali uskoro će sniženja, pa ćemo moći da iste stvari kupimo za manje para, tako da i ovo nije pravi potez.

Iskustvo mi govori da treba raditi nešto što (nadam se s pravom) mislimo da nam baš ide od ruke. Upravo zato sam u jeku tih loših dana, zakazala dva velika intervjua – jedan s vrhunskim glumcem, drugi s poznatim kreatorom. Kad se fino spremim za intervju, pa sa sagovornikom ležerno razgovaram, potom to napišem, sačekam da izađe, pogledam, pa mi oni koje cenim kažu „baš je dobra priča“… Sumnjam da postoje situacije u kojima se bolje osećam, bar kad je reč o poslovnom delu mog života.

Naravno, znam da ovaj moj recept nije univerzalan, jer mnogi poslovi ne podrazumevaju tako brzu satisfakciju. Nekad se nešto dugo sprema, a rezultati stižu mnogo kasnije, nisu vidljivi ili se uklapaju u „koletkivni učinak“. No, nije posao jedino polje na kojem možemo da zablistamo… Napravite kolače koji su vaš „zaštitni znak“ i donesite ih kolegama. Videćete koliko ćete komplimenata dobiti. Prošetajte gradom, nađite neki lep kadar, okačite fotografiju na instagram… Lajkovi će vas obradovati. Ako vežbate, budite danas revnosniji nego obično. Sigurna sam da ćete biti ponosni na sebe. Ustanite u ponedeljak malo ranije i našminkajte se onako, kako su vam na našem portalu, u tutorijalima savetovali Điki ili Vurdelja. Sigurna sam da ćete se bolje osećati. Razmišljajući u ovom stilu, setićete se mnogih aktivnosti koje vam donose i radost i veru u sebe.

Najzad, možete da nađete horoskop, koji baš vašem znaku najavljuje bolje dane. Budući da skoro u svim novinama piše drugačije, nema šanse da ne pročitate baš ono što vam treba. Naravno, malo se šalim, ali ne mogu da odolim, a da ne napišem šta zvezde poručuju Bikovima:

“Decembar će za vas biti veoma produktivan, i to naročito ukoliko se bavite nekim umetničkim delatnostima. Puni ste ideja, a inspiraciju pronalazite svuda oko sebe. Osim glavnog posla, možda ćete želeti i da se bavite humanitarnim ili volonterskim radom, jer je za vas ovaj mesec više nego bilo koji, mesec davanja i vi prosto uživate u tome. Puni ste snage, volje i optimizma i hrabro koračate u nove radne pobede. Sve će vam ići od ruke.”

Tagovi: