Categories Blog

Norin dnevnik: Koferu, otvori se!

Nisu svi problemi rešivi dok pucnete prstom. One koji vam govore da jesu zapravo uopšte nije briga za vama, jer da jeste, ne bi pisali savete tipa „kada se pakujete osnovno pravilo je da vam se svaki komad garderobe koji ponesete slaže sa ostalim komadima“… jer će se vaše pakovanje tada pretvoriti u slaganje Rubikove kocke, a gde je tu radost?

Aha, smeši mi se Berlin. Ali, još bliže, smeši mi se moj kofer. Prazan. Ono šta u njega u narednih 48 sati potrpam odgovoriće na mnoga pitanja. Kao prvo, kako će tamo da mi bude? Kao drugo, da li sam i koliko naučila iz prethodnih godina pakovanja? I treće, mogu li da funkcionišem pod pritiskom?

Kako će tamo da ti bude? – čudi se Nataša. – Zar je moguće da bi dopustila da ti manjak neke krpice pokvari doživljaj nove zemlje, kulture, energije?
– Da, Nataša, tužna istina je da ja zaista jesam tako „površna“- odgovaram ozbiljno i bez trunka ironije dok pokušavam da odlučim da li ću da ponesem svoju Skagen ogrlicu ili Bi Žu.
Jer, verujte mi, jedina gora stvar od toga kakva ste osoba je odlučiti to ignorisati. Recimo, da upotrebim Natašin metod i zgrabim prvih pet stvari koje mi padnu pod ruku i onda šetam tako „nedovršena“ Krojcbergom, osećala bih se loše i naposletku bih se pitala – Šta mi bi? Zašto sam odustala od pakovanja? Jeste, iscrpljujuće je da stanete pred ogledalo i isprobate ceo ormar, ali šta ako je to jedini način da uistinu budete zadovoljni rezultatom?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA