Home made voćni i kakao namaz

by | septembar 24, 2019

Voćni namaz je savršen izbor za jutro!

Potrebno:
-1 veća jabuka
-1 veća kruška ili 2 male
-komad bundeve veličine šolje
-1-2 kašike meda
-cimet

Uključite rernu da se greje na 200 stepeni. Na pleh obložen pek papirom poređajte voće i bundevu, nije potrebno da ljustite. Peče se oko 35-40 minuta, možda vam jabuka i kruška budu gotove ranije, pratite stanje u rerni. Kada se ispeče sačekajte malo da se ohladi pa oljuštite i dobro sameljite u blenderu uz dodatak meda i cimeta. Najbolje je da ga čuvate u frižideru u staklenoj tegli, a par kapi limunovog soka mu može održati svežinu.

 

Kakao namaz


Potrebno:
-šolja kuvanih leblebija
-4 kašike mleka ( preporučujem kokosovo)
-2 kašike kikirikija
-1 kašika lešnika
-1-2 kašike meda (može i ječmeni slad)
-2 kašike kokosovog ulja( poželjno, a ako nemate onda može i puter)
-1 kašika rogača
-1 kašičica kakaoa
-aroma vanile
-po želji možete dodati kikiriki ili bademov puter


Sve što je potrebno da uradite je da spojite sve sastojke u blenderu, poželjno je da bude jači kako bi se dobila lepa tekstura. Ukoliko imate slabiji blender prvo sameljite orašaste plodove posebno pa onda dodajte ostatku sastojaka. U slučaju da vam je previše gusto dodajte još mleka, na vama je da izaberete željenu gustinu namaza. Najbolje je da ga čuvate u staklenoj teglici, od ove količine sastojaka dobijate namaza taman za par dana koliko i može da stoji u frižideru. Fin je na dvopeku u kombinaciji sa malinama i topljenom ili komadićima crne čokolade.
Ako ne nađete kuvanu leblebiju u konzervi možete kuvati sirovu. Priprema je prilično jednostavna, najpre je potopite u dosta vode da preko noći nabubri, a onda kuvate oko 1 h. Iskreno to vam toplo preporučujem, ekonomičnije je, a i možete napraviti manje porcije kada se skuva i zalediti. Pošto je puna proteina, leblebija vrlo dobro zasiti pa je idealna kao dodatak u mnogim obrocima.

Autor:@onelightshot

Pročitajte i…One light shot: Kolačići sa bananom

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Tagovi:

top