Categories Blog

One light shot: Salata sa heljdom, kukuruzom i bundevom

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 200 stepeni. Na pleh obložen pek papriom poređajte kockice bundeve, a cveklu operite i stavite celu. Potrebno je oko 30 minuta za bundevu, a za cveklu oko 45 minuta da se ispeče. Poželjno je da heljdu potpite u vodu nekoliko sati pre kuvanja, kako bi se natopila. Nakon tog vremena dovoljno je 10 minuta da se skuva sa kukuruzom. Dok se to kuva na tiganju sa 1 kašikom ulja grilujte šampinjone iseckane na listiće, začinite ih sa soja sosom i biberom pa u to dodajte svež spanać.

Privatna arhiva

Smanjite ringlu pa polako dodajte seckanu pečenu cveklu, kockice pečene bundeve, oceđeni kukuruz i heljdu kada se skuvaju. Po potrebi dodajte još jednu kašiku ulja, kari i soli ako je potrebno. Pošto je sve već termički obrađeno ovo samo kratko zadržite na ringli i polako mešajte. To je to, dobili ste jedan vrlo zdrav obrok ili prilog uz ribu koji odozgo možete posuti semenkama. Od ove količine sastojaka dobijate dve lagane porcije. Ako neki od sastojaka ne volite samo ga izbacite ili zamenite. Možete koristiti i pečenu šargarepu, karfiol, umesto heljde pirinač ili proso, a šećerac zameniti graškom, ovde je bitno da bude šareno.

Pročitajte i…One light shot: Jednostavan recept za zdrav i ukusan mafin sa bundevom!

Foto: Privatna arhiva

 

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA