Pet tajni udobnih potpetica

Tijana Jovanović, urednica Mode i stilista

V

ećina žena se svakodnevno sreće sa problemom neudobnih visokih potpetica. Zato smo pripremili za vas pet saveta kako da pametno birate svoje štikle kako biste u njima mogle da hodate, trčite i igrate ceo dan i noć a da ne završite bosonoge pred kraj večeri.

1) Visina potpetice: većina žena se odlučuje za obuću sa seksi vrtoglavim štiklama, iako stručnjaci kažu da je 7 centimetara idealna visina potpetice ukoliko je posmatramo sa stanovišta udobnosti. Prema tome, potrebno je napraviti ravnotežu i posedovati obe varijante za različite prilike.

2) Čvrstina potpetice: Kada birate obuću obratite pažnju da li je potpetica dovoljno čvrsta. Ukoliko se čak i minimalno mrda pod vašom petom potražite drugi par. Ovo ćete najbolje izbeći ukoliko se odlučite za deblje štikle.

3) Za dodatnu visinu odaberite platformu: Ukoliko vam 7 centimetara ne dodaje dovoljno na visini odaberite model sa potpeticom i platformom. Platforma će dodati nekoliko santimetara ali pad vašeg stopala ostaće nepromenjen.

4) Kada probate cipele prošetajte ih po čvrstoj podlozi: Potrudite se da uvek isprobate i prošetate obuću po čvrstoj podlozi pre nego što je kupite. Tepih ili bilo kakva druga mekša podloga može učiniti da vam cipele deluju mnogo udobnije nego što zapravo jesu.

5) Kupujte u specijalizovanim radnjama: Ukoliko se bavite poslom koji zahteva mnogo stajanja, uvek se trudite da cipele za posao kupujete u specijalizovanim radnjama. Brendovi kao što su Geox i Ecco shoes udobnost stavljaju ispred estetike, ali je nikako ne zapostavljaju u potpunosti.

Tagovi: