Radna nedelja u veoma luksuznim uslovima

by | maj 26, 2012

Lidija Ćulibrk, glavna i odgovorna urednica

Nedavno je objavljeno istraživanje u kome se zanimanje novinar nalazi na vrhu liste najmanje poželjnih zanimanja: zbog rizika koji ovaj posao nosi, stresnih uslova rada, niskih primanja. Biću iskrena, ako radite u uspešnom life style magazinu, možda baš i nije tako.

Upravo sam se vratila sa jednog od niza putovanja kakva već niz godina organizuje turistička agencija Big Blue, poslovni partner i prijatelj Lepote i Zdravlja. Posetili smo nekolicinu najluksuznijih turskih hotela u Antalijskoj regiji i odseli u njima tokom sedam dana posvećenih čistom uživanju.

Šta je to što ovo tradicionalno „Big Blue“ putovanje razlikuje od drugih putovanja na koja često odlazim, bilo poslovo kao glavna i odgovorna urednica Lepote i Zdravlja ili pak privatno?

Raznolikost. Kakav god turistički aranžman da uplatite ne biste imali priliku da u sedam dana svakog dana uživate u sadržajima novog hotela i svemu što oni nude.

Dobro jutro: pogled sa nase terase u "Gloria Cerenity"

Luksuz. Vrhunska udobnost hotela u kojima smo boravili, dostupnost svih sadržaja, od sadržaja mini bara pa do raspoloženih glavnih menadžera moćnih hotela hotela koje možete da pitate šta god želite i koji su vam u potpunosti na raspolaganju.

Joga plus: u luksznom hotelu "Gural"

Bezbrižnost. Ono što nam je naš organizator ponavljao kad god smo stigli u novi hotel bilo je: „Vaš zadatak ovde je da uživate“. Pa, meni ovo niko nikad u životu nije rekao?! I uživali smo. Naše glavne brige su se vrtele mahom oko toga šta ćemo sve isprobati sa prebogatog švedskog stola (a da ne odemo kući sa 3 kg viška), da li ćemo se kupati u toplom, ustalasanom moru ili raskošnim bazenima koji opasuju hotele, da li ćemo ćaskati sa kolegama ili čitati u hladu…

Lazy people in lazy bags

Ljudi. Kada odrastete i završite sa poslednjom ekskurzijom više nemate često priliku za pututovanja u grupi (bilo nas je preko 40 ljudi različitih profila koji rade u različitim medijima) koje ima mnoštvo draži. Nova upoznavanja, stara prepoznavanja, razmena iskustava, tračarenja. I iznad svega zajedničko uživanje. Tek sam stigla, o Turskoj ću vam pisati još…

Tagovi: