Rentirala sam Supermena!

by | jun 18, 2012

Foto: Aleksandra Ostojić, www.linea.biz

S

vako novo leto zahteva novi kupaći kostim. Jedan ali vredan, koji će ga obeležiti. Pravu noćnu moru obično mi predstavlja probanje kupaćih kostima u tesnim kabinama pod neonskim svetlom. Sigurna sam da u takvim uslovima i Žizel Bundšen kad se vidi provrišti! Ali upravo ta nerealno bolna slika, koju vidim u iskrivljenom ogledalu, tera me na ’desperate measures’. Sva sreća, postoje i one skupe radnje, sa prostranim kabinama, u čijim ogledalima mi sve savršeno lepo stoji!

Znam da je istina negde između. Rešena da ovo leto bude jedno od onih pobedničkih, unajmljujem Supermena.

Moj se zove Goran.

Kad sam videla šta je uradio od moje prijateljice Maje za mesec dana rada sa njom, prepustila sam mu se sa punim poverenjem, bez mnogo razmišljanja. Naročito mi se dopalo što mi je dao dve opcije. Jedna je da vežbamo kod njega u Green zone teretani, čega sam se već zasitila. Druga je da izađemo napolje i probamo nešto potpuno novo. Nošena zanosnim mirisom lipa, odlučujem se za ovo drugo.

Uostalom, kakva bi ja to trendy cica bila kad ne bih bila spremna na avanturu?!

Predamnom je mesec dana svakodnevnog vežbanja u ’boot camp-u’ na Malom Kalemegdanu. Dobro, nije to baš pravi vojni, regrutni trening ali jeste inspirisan vojnim vežbama, kao što treniraju Marinci.

To je sad potpuno nova fora popularna u svetu – outdoor fitness sa ličnim trenerom.

Prepuštam se mom Supermenu u ruke i on me uvodi u svet funkcionalnog načina vežbanja, za koji kaže da je zdraviji i daje mnogo bolje i brže rezultate od klasičnog načina vežbanja u teretani. Naročito mi se dopala ideja da tokom ovih vrelih dana vežbam na otvorenom, među zidinama Kalemegdana, u hladu lipa i platana koji se nadvijaju nad nama, štiteći nas od štetnih Sunčevih zraka. Deluje zaista čarobno vežbati u takvom ambijentu. Bez daha sam ostala kada sam prvo jutro kročila na tartanom obložen košarkaški teren, na kome vežbamo.

A tek koliko su mi se dopali rekviziti sa kojima radimo! Ništa slično do sada viđenom! U čudu sam bila kada sam videla traktorsku gumu i brodske konopce! Ali kada sam ih prvi put potegla da bi ih zatalasala, shvatila sam koliko koliko je to dobra vežba. Posebno mi je zanimljivo udaranje ogromnim maljem po traktorskoj gumi!

Pa, gde bih imala priliku da to radim?!

Guranje sanki sa tegovima, bacanje kamena s ramena, samo su neke od vežbi koje sam do sada radila. Sve ove vežbe simuliraju neke teške fizičke poslove koje su ljudi ranije radili i time sticali dobru fizičku formu. Kopali na njivi ili se snalazili u prirodi.

Čučnjevi ovde nisu dosadni čučnjevi na koje sam navikla već ih radim na balans pločama ili sa retro tegovima, zvanim, ketebel.

Da ne pričam da sa trampoline teško može da me skine!

Prosto ne znam čega bih se pre dohvatila! Najviše volim što osećam kako mi rade svi mišići podjednako dok tresem power bag-ove punjene vodom, preskačem prepone, trčim između čunjeva i penjem se uz merdevine.

Izgledala sam kao prava G.I. Jane kada sam puzala po terenu poput guštera, simulirajući da se provlačim ispod bodljikave žice.

Ovakav vid treninga uključuje veći broj mišića u jednoj vežbi i zato je mnogo ekonomičniji. U isto vreme, vežbam snagu, kondiciju i izdržljivost i razvijam nove veštine. Neke vežbe se rade sa velikim amplitudama pokreta, čime se razvija fleksibilnost, snalažljivost i poboljšava ravnoteža.

Malo sam promenila ishranu da bi efekat bio potpun. Koliko će mi ovaj Supermen režim prijati, videćemo.

Javljam za mesec dana kako stojim sa formom i definicijom! Ili ću ja da budem morska sirena ili će Goran da bude pokojnik.

Žana Koroija, vlasnica agencije za odnose s javnošću CORE Relations 

Tagovi: