Šanel ušao u Skupštinu!

by | avgust 6, 2012

O

kupirana uživanjem u životu, slabo šta drugo uspeva da mi privuče pažnju ovog leta. Da li sam ja to dostigla željeni nivo svesti kada me nije briga šta bilo ko drugi radi ili je nešto drugo u pitanju?! Videćemo, pokazaće vreme.

U međuvremenu, radim stvari koje me čine srećnom, sa ljudima koji gode srcu mom. Pravim izbore. Uživam u svakom novom danu. Ustajem, otvaram vrata od terase i vidim more, sunčan dan i kad nije. Nosim zlata vredna sećanja od ovog leta u svojim memorijskim depoima. Neko sprema slatko, neko ajvar, a ja slažem slatke osećaje u spremištu moje duše. To je moja zimnica. Ko zna kakva će biti zima, valja se priremiti.

Zimnica od rajskog voća

Smejem se, opuštena, puna optimizma. Ne bojim se svojih osećaja. Kad osetim da strah nailazi, brzo se hvatam u koštac sa njim. Gledam da ga raščlanim i tako ga odbacim od sebe. Pričam o njemu sa onim ko mi znači. Posle se zajedno smejemo svojim glupostima. Otvorenost zbližava ljude. Mirna sam, puna ljubavi, za sebe i moje bližnje. Kad mi neko znači, saspem mu to u lice. Otvorena sam, verujem. Igram se, kao dete, lišena očekivanja. Komuniciram. To su čarobna vrata na koja sreća ulazi. I pevam, naglas, od ranog jutra! Srećna sam kad vidim da činim druge srećnima.

Retko otvaram dnevne novine, a i kad ih otvorim ne potresaju me vesti.

Kejti zbrisala od Toma!?

Pa, dobro je uspela! Moj stav je da je taj brak po ugovoru o međusobnoj saradnji, kao i mnogi drugi u Holivudu. Ljubav?! Ma, da nije…

Svako ima svoje interese i sklonosti koje štite lažnim paravanom.

Alisa pobegla iz zemlje čuda!

Ni Olimpijske igre ne gledam, što spada u domen nesvakidašnjih pojava. Redovno pratim sport, naročito kada su velika takmičenja u pitanju. Životna želja mi je da odem na Olimpijadu i vidim taj cirkus izbliza. Posebno mi je zanimljiv vaterpolo. Sa velikom pažnjom posmatram kad u pauzama četvrtina, onako punih pluća i raširenog grudnog koša, posle divovske borbe, vaterpolisti izranjaju iz bazena. Da se smrzneš!

Al’ jedna stvar mi je ipak privukla pažnju!

Glavna politička vest ovih dana je da je Modelsica ušla u Skupštinu. K’o da je to najveće zlo?! A što tamo sedi gomila seljobera, lažova i sumljivih lica, to nikom ništa?! Konačno neka dobra riba da sedne na skupštinsku stolicu.

A i nije neka, samo da se zna. Mislim, stolica. Žulja, probala sam jednom prilikom kad sam tamo radila dodelu prvih Lekarskih licenci.

Sa druge strane, sve govori u prilog tome da su te Modelsice vrlo uspešne i preduzetne žene. Jedna udata za vlasnika Gugla, druga za ruskog milijardera, a treća ulazi u Skupštinu! Očigledno su i pametne! Ili bar znaju da sklope dobar deal! Što se ne bi moglo reći da debeloguzane, koji su do sada grejali stolice.

Haute Couture, Automne – Hiver 2012/13

Ali, najviše od svega raduje me činjenica da je sa Modelsicom ušao i Šanel na velika skupštinska vrata. Mora biti da bolji dani dolaze za Srbiju. Već nazirem defile kompletne nove, zimske kolekcije pred Skupštinskim vratima. Već prvog dana, na njenom ramenu zavijorila se mala, crna Šanel tašna. Možda je izbor boje tašne, uz beli kostim, mogao biti i malo srećniji, ali, avaj, nećemo odmah zakerati. Ipak je to Šanel i ne može se imati uz svaki kostim po jedan. Sem ako nije od one fele – 10 evra komad, a dva za 15, kao što videh nedavno u Veneciji. Na to neću ni da pomišljam. Tu zlu misao odmah sebi izbijam iz glave.

Ali jednu drugu ne mogu i zbog toga se malo vrpoljim u ovoj mojoj letnjoj stolici sreće. Ne da mi mira. kao da predosećam nevolju. To je ona sekvenca iz Kusturičinog filma ’Podzemlje’, kad ’majmun ulazi u tenak’.

Ne znam otkuda mi to kao direktna asocijacija! 😉

A možda i znam…

Stresam se na samu pomisao jer se sećam kako film dalje ide. Već vidim kako nas bujica odnosi daleko, na ovom parčetu zemlje otrgnute od ostatka sveta, zvanog Srbijica. I nezadrživo nosi svojim tokom.

Žana Korolija, vlasnica agencuije za odnose s javnošću CORE Relations 

Tagovi: