Budućnost startovanja: Zašto bi žene morale početi da prilaze muškarcima…

by | novembar 20, 2015

Kako da joj priđem? Šta da joj kažem? Da li sam njen tip? Odakle mi ideja da ovaj pokušaj brade dobro izgleda? Ovo su samo neka od pitanja koja se kao na pokretnoj traci ređaju kroz muški um kad mu pripadnica suprotnog pola zapadne za oko. Ta problematika se, u većoj ili manjoj meri, javlja kod svakog muškarca, bojim se da je sve prisutnija, kao i da svi premudri saveti ovoga sveta neće ništa znatno promeniti kad je o tome reč. Neki će ceo život ostati šonje…

Ali ako žene počnu prve da prilaze muškarcima, i to im postepeno pređe u naviku, pripadnici jačeg pola s vremenom će prestati sebi da postavljaju ta nepotrebna pitanja. Drugim rečima, ako već danas počnete da startujete muškarce, utabaćete put budućim generacijama devojaka da učine istu stvar i, što je još važnije, učinićete da se osećaju dobro u vezi s tim.

Porazmislite malo o tome na sledeći način… Pre samo nekoliko decenija nije bilo ”normalno” ulaziti u vezu isključivo zadovoljstva radi. Nije bilo ”normalno” da devojka živi s momkom pre nego što se uda za njega, a pogotovo nije bilo ”normalno” da žena može imati odnos s kim god poželi a da zatim na dan svog venčanja ponosno prodefiluje u beloj haljini. Međutim, žene pre vas sve su se češće upuštale u te ”nenormalne” avanture da bi danas one postale potpuno normalne i prihvatljive. Šta je najgore što može da vam se dogodi? Najgore što se može dogoditi jeste da muškarac kaže ”ne”… Ako kaže ”ne”, imajte na umu da momci taj isti odgovor dobijaju od pamtiveka, te da će s vama, kao i sa svim tim odbijenim muškarcima, sve biti u redu. Obećavam!

Pet od pet tipova s kojima sam pričao na tu temu reklo mi je da bi voleli da ih devojka pozove na dejt. Očigledno, obaveza startovanja devojke teret je kojeg bi se momci vrlo rado otarasili. Osim toga, muškarcu kojeg spopadne devojka ego će skočiti do neba, a tako uspaljen teško će reći ”ne”. Možda zvuči kao kliše, ali preuzimanje kontrole nad onim što želite jedan je od najmoćnijih osećaja koji vas može obuzeti. Takva vrsta samopuzdanja izuzetno je seksi, a stav ”znam šta hoću i nemam problem da za tim i posegnem” učiniće da se osećate privlačnije.

Kada vas momak pozove u izlazak, on vas na taj način procenjuje i premerava jeste li dovoljno dobri za njega, ali zar nije ”bolji trip” ako ste vi ta koja ”uzima meru” i odlučuje je li muškarac dovoljno dobar za vas? U samom startu, osećaćete se moćno, a oni umniji od mene rekli su da je moć najbolji afrodizijak.

Najveći problem u svom tom snebivanju ”da li mu/joj prići” jeste taj što tim femkanjem pokušavate da utvrdite nešto što je potpuno nemoguće utvrditi. Niko ne može predvideti strast, a kamoli ljubav. Vreme koje potrošimo osmišljavajući neki tobože ”plan akcije” utrošeno je uzalud. Ja sam nekako oduvek verovao svom instinktu i nisam ga opterećivao suvišnim potpitanjima. Ukoliko čitav život provedete čekajući da vam ono što želite dođe samo, dobre su šanse da ćete se načekati uzalud. Preuzmite inicijativu, preuzmite kontrolu… Stvorićete bolju sliku o sebi, a pravi muškarac će to znati da primeti i poštuje.

Tagovi: