Categories Blog

Svaka dama ima pravo bar na ove 3 stvari

Pričamo o ženama kao damama, kao majkama, kao uspešnim menadžerkama. Pričamo o ženama na temu rodne ravnopravnosti, stubu porodice. Koliko uloga, toliko i izazova sa svako nežno žensko biće.

Autor: Milica Stojiljković, učitelj meditacije, TaiChi-a i Bahov praktičar
Centar za lični razvoj „Lepo mi je“
www.lepomije.rs

I ma koju ulogu prihvatile, važno je da u njoj zadržimo svoju pravu žensku i ženstvenu prirodu i da stalno radimo na negovanju lepote, ne samo na sebi već i u sebi. U tome ćemo uspeti, ako praktikujemo redovno ove 3 stvari.

Važno je da obnavljamo energiju

Sklone da se bezrezervno daju, žene svakog dana troše mnogo energije na različite obaveze. Time činimo nešto dobro, ali istovremeno gubimo svežinu i snagu, ako svoju energiju ne obnavljamo svesno i redovno. Jednako je važno da to činimo, koliko i da redovno idemo u frizerki ili kozmetički salon.

U obnavljanju energije, mogu pomoći adekvatne Qi Gong vežbe, koje nisu fizički zahtevne, ne iziskuju bilo kakav napor, mogu se raditi u svim starosnim dobima, a nakon kratkog vremena daju osećaj svežine i unutrašnje snage i poletnosti.

Pročitajte i… Pobedite nesanicu u tri koraka

Važno je da negujemo unutrašnji mir

Da bismo igrale bilo koju žensku ulogu, bile dobra mama, nasmejana supruga, sestra, drugarica, uspešan radnik, neophodno je da čuvamo svoj unutrašnji mir. Histeričan raspored ne donosi mir. Ali takav raspored je deo naše svakodnevice i važno je samo da izgradimo pravilan odnos prema njemu. Jer će od toga zavisiti i procenat duboke unutrašnje sreće koju osećamo. Zato negujmo svoj unutrašnji mir!

Petnaest minuta meditacije ili jednostavno, sedenja i ćutanja u miru, učiniće da svakog dana „pomazimo“ sebe, isto kao što bismo to učinili sa svojim bližnjima. Jer njima nije potrebna ni mama pod stresom, ni namćorasta i nervozna žena, niti stres donosi uspeh na poslu ili u komunikaciji sa drugima.

Važno je da imamo vreme samo za sebe

Obnavljanje energije i oslobađanje od strasa, možemo postići samo ako odredimo vreme koje ćemo imati samo za sebe. To ne treba da bude vreme ni sa porodicom, ni sa prijateljima, ni sa bilo kim drugim, osim sa sobom ili drugim ženama koje rade istu stvar. To vreme je potrebno svakom ljudskom biću da promisli o svemu, da pronađe inspiraciju, odmor i motivaciju da napravi korak dalje i uživa u svim drugim elementima svog života.

Zato je nastao i Ženski kutak Centra za lični razvoj „Lepo mi je“ u kome, ako izdvojite samo sat vremena nedeljno, možete obnoviti energiju, oslobiti se stresa i čuti neku od ženskih tema koje će vas motivisati i inspirisati da budete još bolja verzija sebe.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA