Nekoliko kilograma manje do Nove godine

by | decembar 5, 2015
Trener: Milan Zarić MSc

Trener: Milan Zarić MSc

Autor teksta: Milan Zarić MSc
Master profesor sporta i fizičkog vaspitanja
www.licnitrener.com

Dolaskom hladnog vremena vežbanje postaje aktuelna tema kod brojnih devojaka. Zimsko vreme je idealno za početak rada na izgledu svog tela, ali i zdravlja. Iskoristite ovih mesec dana do Nove godine da smršate nekoliko kilograma i zategnete svoje telo.

Termin „zdravo mršavljenje“ nije samo fraza, to je najsigurniji i najbolji način da smanjite svoju telesnu masu, adekvatan trening i izbalansirana ishrana su jedini ispravan način da stignete do svog cilja.

Trening redukcije telesne mase mora biti fokusiran na velike mišićne grupe, to su noge, leđa, trbušnjaci i grudi. Razlog je vrlo jednostavan, velike mišićne partije u toku rada troše veću količinu energije. Kako je cilj kod treninga mršavljenja napraviti što veću kalorijsku potrošnju, onda je rad sa velikim mišićnim grupama potpuno opravdan.

Trening mršavljenja sadrži dva dela anaerobni (vežbe) i aerobni (kardio). Kod odabira kardio sprave ne kojoj ćete bazirati aerobni deo treninga vodite računa o mišićima koje želite dodatno da aktivirate kao i o vašoj trenutnoj fizičkoj formi. Izaberite neku od sledećih vežbi: trčanje na traci, vožnja bicikla, eliptik, steper ili preskakanje vijače.

Što se tiče ishrane smernice su vrlo jasne, morate izbaciti sve visoko kalorične namirnice, kasne obroke kao i slatkiše, znajte da od dobro izbalansirane ishrane u velikoj meri zavisi uspešnost programa redukcije telesne mase.

Vidimo se na treningu.

Sve moje blogove i savete za vežbanje možete pročitati OVDE.

Tagovi: