Treniraj – budi ženstvena!

by | jul 25, 2015
Trener: Milan Zarić MSc

Trener: Milan Zarić MSc

Autor teksta: Milan Zarić MSc
Master profesor sporta i fizičkog vaspitanja
www.licnitrener.com

Pre par dana sam čuo jedno interesantano mišljenje, ne znam da li ga treba smatrati kao još jedan u moru izgovora i u neku ruku poraza bez borbe ili je to zaista iskren i realan stav. „Devojke koje treniraju gube svoju ženstvenost, osobe koje su gojaznije su mnogo ženstvenije od onih koje su fit“, danas ja branim stav onih fit devojaka koje se svako veče uzdržavaju od kasnih obroka, koje samo jednom nedeljno jedu slatkiše, koje ne jedu masnu i jaku hranu i koje vredno treniraju.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Preneću vam dva stava sa druge strane, zašto bi trebalo da vežbate, a evo šta su rekle moje vežbačice.

Devojka koju treniram A.S. je nedavno rekla kako osobe koje ne vode računa o svom telu, odnosno koje ne vežbaju, ustvari ne vode računa o higijeni, ako ne treniraš (a i šetnja je trening) to je isto kao da ne pereš zube svakoga dana, zapuštaš svoje telo i pokazuješ ljudima oko sebe da ti sam sebi nisi toliko bitan, da si nemaran, poruka koju šalješ svojim prijateljima i poslovnim partnerima uopšte nije dobra, u tebi će videti nekoga ko nije karakter i ko nema dovoljno volje da postane fit.

Druga moja vežbačica M.B. smatra da je nakon što je smršala 30 kilograma postala sasvim drugačija osoba, stekla je samopouzdanje koje nikada nije imala i konačno je smogla snage da obuče dvodelni kupaći, ona je pobedila, postala je sebi lepa i privlačna, a što je najvažnije samouverena.

Trening u teretani nisu samo tegovi i nije samo “pumpanje” mišića, vežbanjem ćete zategnuti noge i zadnjicu, oblikovati stomak i ruke, popraviti držanje i rešiti se bola u lumbalnom delu leđa a uz sve to postaćete ženstveniji, vidimo se na treningu.

Tagovi: