Vežbajte u društvu za bolje rezultate

by | jun 14, 2016
Trener: Milan Zarić MSc

Trener: Milan Zarić MSc

Autor teksta: Milan Zarić MSc Master profesor sporta i fizičkog vaspitanja www.licnitrener.com

Siguran sam da dosta vas ima problem sa motivacijom za odlazak na trening. Nakon nekoliko odlazaka u fitnes klub redovno odustajete pod izgovorom kako vas mrzi da idete na trening, ne možete same da idete tamo, dosadno vam je… Ali, ne mora da bude!

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ukoliko na pravi način organizujete svoje vreme za rekreaciju možete učiniti nekoliko dobrih stvari za sebe. Ako vam je dosadno da vežbate sami, a nemate dovoljno sredstava da platite ličnog trenera pravo rešenje za vas je vežbanje u društvu.

Pazite kako birate osobu sa kojom ćete vežbati, da se ne dogodi da nakon dva-tri treninga jednoglasno kažete “idemo na kafu, sutra ćemo trenirati“. Svakodnevno sam u prilici da vidim devojke koje dolaze sa drugaricom ili sa više njih u fitnes klub, a neretko se trening pretvori u sedeljku na strunjači i priču kojoj nema kraja. Stoga birajte kao društvo za trening osobu koja je motivisana baš kao i vi, ako ne i više.

Ako je vaš izbor kardio trening možete vreme provedeno na nekoj od kardio sprava iskoristiti da se ispričate. Tako nećete gubiti na intenzitetu rada i efikasnosti treninga, a samim tim neće trpeti rezultati. Dobra stvar vežbanja u društvu je da iako vam se nekada baš i ne vežba ipak ćete otići jer ne želite da vaša drugarica propusti trening na koji jedva čeka da ode. Bićete podrška jedna drugoj, možda i zdrava konkurencija, koja će doprineti da odlazak u fitnes klub ne bude uzaludan.

Za vežbanje vam ne treba razlog, treba vam samo volja!

Još mojih tekstova možete pročitati OVDE.

Tagovi: