Udahni život!

by | april 27, 2015
Foto: Aleksandra Ostojić, www.linea.bz

Foto: Aleksandra Ostojić, www.linea.bz

– Dišete li vi, uopšte?!

– Dišem!

– Aparat pokazuje da ne dišete! ‘Ajde da vidim kako dišete!

Prilazi mi zabrinuto, gotovo, ne verujući i prislanja glavu k meni, da se uveri da zaista dišem.

Dišete, ali ne udišete energiju već samo da preživite. To nije dovoljno. Potrebno je da dišete duboko, stomakom i svesno da ispratite svaki udisaj i izdisaj. Tek tako vaše disanje dobija smisao i odrađuje svoju svrhu, kaže mi dr Dobrinka Arbanovski.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=“null“]Ako hoćemo da savladamo anksioznost života, potrebno je da proživimo trenutak udisaja i izdisaja, da živimo kroz dah.[/inlinetweet]

U ovom dahu, koji smo sada uzeli, leži životna tajna, kojoj pokušavaju da nas nauče svi veliki učitelji.

Kardio-tahometar, koji detektuje psiho-emotivno-energetsko stanje organizma, pokazuje tačno onoliko života u meni, koliko ga, potpuno nesvesno, uzimam. Malo. Nije ni čudo što se osećam loše, i sama zaključujem.

Pored dve terapije nedeljno, na aparatima Bicom i Qx, koji su u principu komplementarni, imaju istu svrhu ali su različiti po prefinjenosti i intenzitetu delovanja na pojedina polja, dr Dobrinka daje mi i homeopatske kapi čuvene italijanske kompanije Guna, koje su srž integrativne holističke terapije jer deluju na uzrok ali i na same simptome bolesti. Namena im je da ubrzaju protok energije u organizmu i pojačaju dejstvo terapije.

InstagramCapture_6c6ba73c-86be-4e32-8572-34c8ab26fe60

Guna preparati su jedinstveno formulisani za ponovno uspostavljanje unutrašnjeg balansa i znatno skraćuju vreme ozdravljenja.

Važno je da napomenem da smo pre početka i uspostavljanja terapije, uradili test intolerancije, putem krvi iz prsta, da bismo utvrdili kakav način ishrane mi pogoduje. Razlog više za ovu vrstu analize bio je što je vaga za tačno merenje, neko čudo tehnike, utvrdila da unosim samo 1.400 kalorija dnevno, u proseku, što je malo za moju konstituciju i godine, ali i pored toga imam višak kilograma. Što znači da ne unosim adekvatne namirnice i da ih slabo trošim.

Test intolerancije pokazao je manje-više ono što sam i sama mogla da pretpostavim, a to je da treba da izbacim šećer i skrob iz ishrane. Odmah. Što uopšte nije lako jer zavisnost, koju organizam stvara od šećera, jedne od četiri bele smrti, nije uopšte lako prevazići. Naročito kad stigne kriza i padne nivo šećera u krvi, uspostavljen već prema dnevnoj navici. Bar jedan pozamašni kolač dnevno.

Perfect365(9)

Jednom, pre tačno dve godine, desilo se da sam, sasvim spontano, odrekla se šećera na mesec dana, ali tada sam imala snažnu emotivnu stimulaciju i motivaciju, tako da sam tu vrstu dopinga u potpunosti smetnula s uma. Ne bi bilo loše da se otvori prohodnost emotivnih kanala, u dovoljnoj meri, da mojim telom protutnji energija vrste koja bi šećer odnela u zaborav.

Dok terapija ne odradi i taj predviđeni deo posla, oduševljena sam da vidim da nakon šest odrađenih terapija na Bicomu i Qx aparatu, uz homeopatske Guna kapi i dodatno propisane Bahove kapi, psiho-emotivno-energetsko stanje mog organizma značajno je bolje nego na početku terapije.

Praktično, moje ukupno stanje organizma, u proseku je za čak 50% bolje, na različitim nivoima. Što je daleko iznad mojih očekivanja.

Ah, što volim kad mi se premaše očekivanja! 😉

Poređenjem sa prethodnim nalazom uočava se da su povećane ukupne energetske rezerve organizma, što je dobar pokazatelj oporavka unutrašnjih mehanizama i znak sposobnosti organizma za brzu regeneraciju.

Ukupan priliv energije daleko je veći nego ranije. Deo tog priliva organizam koristi da održava rezerve stabilnim. Zabeležen je i porast vrednosti indeksa energetskog balansa. Indeks unutrašnje napetosti je manji nego na prvom testu. Poboljšani su mehanizmi samoregulacije.

WP_20150323_17_10_33_Pro

Ono što je meni zvučalo najbolje od svega jeste da mi je biološka starost sada za pet godina manja od faktičke, a bila je šest veća prilikom pregleda, što me je dodatno bilo porazilo i prevagnulo da obavezno krenem na kvantnu terapiju.

Stepen harmonizacije bioritmova unutrašnjih organa je veći, što govori u prilog oporavka mehanizama adaptacije. Snaga aure stabilna i izbalansirana, sa boljim protokom energije kroz sistem meridijana i energetskih centara.

Problemi sa varenjem, koje imam u poslednjih godinu dana, gotovo su u potpunosti nestali. Verujem da je delom za to zaslužna i promena načina ishrane, a delom i kvantna terapija. Jer kad unosimo namirnice, sa kojima naš organizam ne može da se izbori, normalno je da burno reaguje, odbacuje ih i blokira se.

Kako su energetski kanali polako počeli da se otpušavaju, počele su da pristižu neke nove, izazovne poslovne ponude.

Otvorili su se uslovi da emotivni odnos, koji je završen, pre neku godinu, ali je i dalje zahtevao closure, dobije svoje zadovoljenje. Na obostrano zadovoljstvo.

Jednom rečju, nekako, sve dolazi na svoje. Najbolje od svega je što se ja svakim danom osećam sve bolje, bez nekog vidljivog spoljnog podsticaja, što je i cilj. A kad pogledam sebe od pre mesec dana, kada sam došla na prvi pregled, gotovo da se ne prepoznajem. Najviše, na energetskom nivou, odakle sve potiče.

Kako kaže dr Dobrinka, savetuje se nastavak svih mera primenjenih u prethodnom periodu, s obzirom na to da je očigledan njihov povoljan učinak na sve funkcionalne sfere organizma. Posebno treba insistirati na vežbama disanja.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=“null“]Jer disanje je naša životna snaga.[/inlinetweet]

Izvor energije, koji ispunjava naš krvotok kiseonikom i daje vitalnost našim organima. Svesno kontrolisanje disanja znači da kontrolišemo svoje odgovore u datim situacijama. Tokom bilo čega što radimo, potrebno je da zastanemo, opustimo se i obratimo pažnju na disanje u našem organizmu.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Udahni život i prepusti se nepoznatom bez brige.[/inlinetweet]

Žana Korolija, vlasnica agencije za odnose s javnošću CORE Relations

Pratite Žanu na Facebooku i Twitteru ili potražite aplikaciju „Žanin ugao“ na Windows Storeu.

Tagovi: