Uvrnuti šotovi: Friendzone

by | februar 1, 2018

Koliko puta ste sedele sa drugaricom i slušale ideje o novim dijetama il prisustvovale nervnim slomovima jer nisu zadovoljne svojim izgledom? Da li se i vama dešava da nosite šminku u torbi jer će vam sigurno zatrebati u toku dana jer ne možete nigde da idete nenašminkane. Kada i kako smo postale uverene da nam je maskara preko potrebna, a da dan ne može da započne bez tečnog pudera?

Pišu: Milena & Marta
You Tube kanal „Uvrnuti šotovi“

Rečenica „na šta ličim bez šminke“ je postala deo svakodnevice i zaboravljamo da pričamo o sebi sa takvim osuđivanjem i kritikom. Više nije stvar u tome šta nam predstavljaju kao ideal lepote ili savršene figure već u tome što mi dozvoljavamo sebi da poverujemo u to. Zaboravile smo da cenimo sebe onako kako to zaslužujemo i stalno se upoređujemo sa nekim drugim ženama.

One su lepše, mršavije, mlađe, zategnutije i to je sve o čemu razmišljamo dok gledamo društvene mreže, televiziju ili časopise. Dozvoljamo sebi da se gledamo „muškim očima“ pa mrzimo sebe što nemamo veće obline ili smo suviše stidljive i zatvorene. Vreme je da se vratimo u realnost i počnemo da razmišljamo na drugi način. Rodile smo se baš takve kakve treba da budemo. Sa sitnim pegicama na nosu, jačim bokovima ili malim grudima.

 

Kada stanemo ispred ogledala, najbitnije je da smo zdrave i da smo u tom trenutku tu. Umesto da pričamo samo o svojim manama, vreme je da obratimo pažnju na sitne karakteristike koje nas čine takvima kakve jesmo. Dok gledate svoj odraz, nemojte da se upoređujete sa nekim drugim nego gledajte sebe. Niko na ovom svetu nije kao vi, vi ste unikat.

Zamislite sada koliko je pogrešno menjati nešto što je toliko zasebno i jedinstveno. Zašto bi ikada menjale svoje usne da liče na nečije? Ili nameštale lice da ne bude više vaše? Zašto i kako je to postalo nešto sasvim normalno u svetu koji nas okružuje. Ostanite uvek unikat, a ukoliko želite nešto da menjate neka to budu vaša interesovanja. Saznajte što više i terajte sebe da napredujete. Putujte, smejte se i isprobavajte nova jela.

Ne plašite se svega što je u životu dobro. Oblina, prirodnosti i novih ukusa. Novac potrošite da vidite velike gradove i daleka ostrva, a ne na bolne operacije ili skupu kozmetiku. Zaronite duboko i istražite okeane do kojih ne može svako da stigne. Verujte nam, toliko ćete uživati da ćete sasvim zaboraviti da ste nenašminkane.

Pročitajte i…Uvrnuti šotovi: Pravila privlačnosti

Novi video Uvrnutih šotova pogledajte OVDE

 

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Tagovi:

top