Categories Blog

Uvrnuti šotovi: Friendzone

Koliko puta ste sedele sa drugaricom i slušale ideje o novim dijetama il prisustvovale nervnim slomovima jer nisu zadovoljne svojim izgledom? Da li se i vama dešava da nosite šminku u torbi jer će vam sigurno zatrebati u toku dana jer ne možete nigde da idete nenašminkane. Kada i kako smo postale uverene da nam je maskara preko potrebna, a da dan ne može da započne bez tečnog pudera?

Pišu: Milena & Marta
You Tube kanal “Uvrnuti šotovi”

Rečenica „na šta ličim bez šminke“ je postala deo svakodnevice i zaboravljamo da pričamo o sebi sa takvim osuđivanjem i kritikom. Više nije stvar u tome šta nam predstavljaju kao ideal lepote ili savršene figure već u tome što mi dozvoljavamo sebi da poverujemo u to. Zaboravile smo da cenimo sebe onako kako to zaslužujemo i stalno se upoređujemo sa nekim drugim ženama.

One su lepše, mršavije, mlađe, zategnutije i to je sve o čemu razmišljamo dok gledamo društvene mreže, televiziju ili časopise. Dozvoljamo sebi da se gledamo „muškim očima“ pa mrzimo sebe što nemamo veće obline ili smo suviše stidljive i zatvorene. Vreme je da se vratimo u realnost i počnemo da razmišljamo na drugi način. Rodile smo se baš takve kakve treba da budemo. Sa sitnim pegicama na nosu, jačim bokovima ili malim grudima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA