Categories Blog

Uvrnuti šotovi: Novogodišnja euforija

Kao da je juče bilo kada smo pažljivo birale haljine za najluđu noć-savršene cipele, torbu, da upotpune look, brižljivo uvijale svaku loknu a onda je posipale lakom za kosu da izdrži celonoćno đuskanje. I naravno gliter. Svuda i u velikim količinama. No limit glitera večeras. Haljine izgrađene od šljokica, šljokičave cipele, senka za oči, sjaj za usta, hajlajter koji se vidi iz svemira, mleko za telo sa šljokicama i naravno sprej za kosu. Svaka dlaka na glavi je imala svoje mesto, svaki rub na haljini je pažljivo bio ispeglan, dan bismo provele sa maskom za lice u bademantilu i neizdrživim iščekivanjem večeri. Nova godina, nova ja. Okupana u gliteru po mogućstvu.

Pišu: Milena & Marta
You Tube kanal “Uvrnuti šotovi”

Od večeras sve kreće na bolje. Ostavljamo sve loše trenutke u prošloj godini i okrećemo novi list papira. Zdravije ćemo se hraniti, više ćemo čitati, termini u teretani nam neće propadati, viđaćemo se sa više ljudi i održavati kontakte, bićemo darežljiviji, pametniji, zgodniji i nećemo više posezati za pijanim porukama. Odlazili smo na te žurke puni nade da se nešto zaista čarobno dešava u dvanaest. Verovale smo u bundeve koje se pretvaraju u kočije, dobre vile i magiju. Iako smo se vraćale prvim dnevnim autobusima nakon tog famoznog poljupca u ponoć sa Petrom iz III2 i dalje smo iz godine u godinu verovale da zimska čarolija postoji.

Svakom godinom euforija je opadala. Ekipe su se sužavale, želja za gliterima opadala a čarolija zimskih praznika pretvorila se u jednostavnu želju da se naspavamo, opustimo i pojedemo nešto dobro. Ne znamo više ni šta znači „čekanje“ nove godine. Čekamo novi dan? Čekamo prvi minut nove godine? Čekamo famozne poljupce u ponoć sa nekim posebnim? Ili samo čekamo da okrenemo novi list i pokušamo da napravimo manje grešaka ovog puta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA