Categories Blog

Uvrnuti šotovi: Sećate li se prvog trenutka kada ste otvorile knjigu sa bajkama?

Sećate li se prvog trenutka kada ste otvorile knjigu sa bajkama? Pamtite li zlatne šavove na haljinama princeza, staklene cipelice i magiju koja je počinjala već sa prvim slovom? Ipak, iako se možda ne sećate tih sitnih detalja ono što ostaje urezano u mislima svake devojčice je kraj bajke i poslednje poglavlje jer se tada on pojavljuje. Prelep, savršen i tačno na vreme. Tada prvi put u naše živote ulazi princ.

Pišu: Milena & Marta
You Tube kanal “Uvrnuti šotovi”

Do tog trenutka nismo toliko svesne da postoji taj neki muškarac koji je predodređen da baš nas spase. Ukoliko se otrujemo jabukom, zaspimo večnim snom ili izgubimo cipelicu, ne postoji drugi način da živimo „srećno i zadovoljno“ do kraja života, samo ukoliko nas princ poljubi onda možemo da nastavimo dalje.
Dok smo devojčice, ta ideja prostiče iz bajki, ali kasnije nas prati kroz ceo život. Knjige koje čitamo, serije i filmovi koje gledamo nam stalno nude portrete savršenih muškaraca, modernih prinčeva koji će nas samo pogledati i mi ćemo znati da je on taj pravi…i da smo naravno mi prave za njega. Čak iako pomislimo da on nije za nas, opet magija iz detinjstva čini svoje i muškarac na ekranu se menja zbog ljubavi. Tako glavni junak i prelepa heroina uvek na kraju odlaze zajedno, svađe traje uglavnom samo jednu epizodu, a svaka greška koja se napravi može da se ispravi romantičnim gestom.

Ali šta se dešava kada zatvorimo knjigu sa bajkama, ili ugledamo ono čuveno „The end“ na ekranu?
Da li se princeze iz bajki svađaju sa prinčevima oko toga ko će da usisa? Da li prelepe heroine nekada čekaju glavne junake da se vrate iz kafane ili mu proveravaju poruke na telefonu? I šta ako nas nešto toliko povredi da poljubac prave ljubav više nije dovoljan i ne može da nas vrati u život? Ne postoji epizoda u kojoj ćemo znati da je svađa gotova niti imamo sposobnost da preskočimo sezonu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA