Categories Blog

Uvrnuti šotovi: Šta vi birate sa menija?

Često se muškarci na prvom dejtu pitaju zašto je ženama potrebna čitava večnost da naruče nešto sa menija. Večera je počela, a mi sledećih pola sata okrećemo stranice i razmišljamo šta to veče možemo da naručimo. Stvar je u tome što je za nas jelovnik isto što i odabir muškaraca. Dok smo mlade ne vodimo se toliko izborima koji su nam dati na meniju. Čak retko uspemo da sednemo i pročitamo sve ono što se nudi. Gladne smo i uglavnom biramo neke jednostavne recepte sa te prve strane ili jednostavno zanemarimo jelovnik i prepustimo se isključivo čulima…Mirisu, ukusu i prvim zalogajima koje teško zaboravljamo.

Pišu: Milena & Marta
You Tube kanal “Uvrnuti šotovi”

Nešto kasnije, kada postajemo malo zrelije, znamo da cenimo vreme koje imamo za odabir. Isčitavamo jelovnik po nekoliko puta, upoređujemo sa drugaricama šta bi bilo pametno da naručimo i biramo dobre kombinacije ukusa. Jelo ne može da bude lepo samo na izgled, već nas zanimaju detalji, tajni sastojci i začini koji će učiniti da mu se rado vraćamo.

Hrabrije smo i spremne da probamo na primer sladoled od kajmaka, ili nešto slično što nam do tada nije padalo na pamet. U toj želji za eksprimentisanjem ponekada pogrešimo, ali polako i sigurno tražimo idealni ukus.
Kada smo već zrele, shvatamo da je bolje da sa menija naručujemo ono što je zdravo za nas.

Isključujemo sve druge neodoljive specijalitete sa menija jer znamo šta želimo i šta je za nas dobro. Koliko god da je jelo mirišljavo ili kolač sladak, znamo da moramo da ga zaobiđemo jer nas je prethodno iskustvo naučilo da moramo da imamo kontrolu. Bez obzira koliko nas nešto mami. Sve dok ne dođemo do trenutka da jelo delimo sa nekim. Nekim ko zaslužuje da mu damo gutljaj kvalitetnog vina iz naše čase ili zalogaj sa viljuške. Zato je odabir na meniju veliki, a posebno ukoliko izaberete pravo mesto za taj prvi dejt. Na vama je da li ćete se odlučiti za nešto egzotično kao što je suši, provereno kao što je dimljena butkica, ili jednostavno kao pohovana piletina.

Kako godine prilaze sve smo sigurnije u svoj odabir. Ne stidimo se svojih želja, znamo da osluškujemo sebe i umemo same da zadovoljimo svoja čula. Ukoliko nam se jede dimljena butkica, iako smo u balskoj haljini ili štiklama, ništa nas neće spečiti da je naručimo. Znamo šta nam treba.
Baš zbog toga je potrebno da pažljivo gledamo meni, a nužno je da se savetujemo sa najboljim drugaricom. Jer uz nju možemo da zaboravimo gorke ukuse i radujemo se nekim lepšim i novim koji nas čekaju.

Pročitajte i…Uvrnuti šotovi: Kićenje jelke

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA